• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Kuyu suyunda kükürt kokusu nasıl giderilir.

beşiran

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
16 Şubat 2013
Firma
softans, avsumay
Merhaba arkadaşlar arıtma sektöründe çalışıyorum. bir süredir müşterilerimden kuyu sularından kükürt kokusu geldiği yönünde şikayet alıyorum . daha önce karşılaşmadığım bir problem. şunu öğrenmek istiyorum. kaynaklarda sorunun giderimi için havalandırma yapmaktan başka bir seçenek bulamadım. acaba aktif karbon bu sorunu çözermi öğrenmek istediğim bu. teşekkür ederim.
 
Merhaba arkadaşlar. Konu açmadan önce mevcut konuları inceledim. Beşiran arkadaşımızla aynı problemi bende yaşıyorum. fakat biz arıtma uyguladıktan sonrası için; özellikle su ısıtılmasından kaynaklı ağır kükürt (çürük yumurta vb.) kokusu suyun kullanımında oldukça sıkıntı oluşturuyor. Arıtmada aktif karbon ve katyonik reçine kullandık. başlarda koku baya azaldı fakat tamamen ortadan kalkmadı. bu işlemlerden sonra kalsiyum hipoklorit ve sodyum hipoklorit formlarında klor dozajı uyguladık ama koku çok azalmadı. bu sorunu yaşayan arkadaşlardan çözüm önerileri bekliyorum. şimdiden teşekkürler.
 
Kuyu suyundan oluşan kükürt kokusunun temel çözümü granül aktif karbondur. Aktif karbonun kalitesinden, miktarının yeterliliğinden, ünitenin düzgün montajından emin olun. Granül aktif karbon bakterilere bir çözüm olmadığından su havayla temas ettiğinden koku tekrar (daha az yoğun olarak) orataya çıkabilir. Bunun çözmenin bir yolu ters ozmos. Bakterileri elimine edeceğinden tekrar koku oluşamaz ama çok pahalı olacağından tercih etmezsiniz gibi geliyor. İkincisi de depolama tankı. Suyu aktif karbondan geçirdikten sonra hava almayan (vakumlu) depolama tankında bekleterek kullanmak.
 
Öncelikle cevabınız için teşekkürler. dediğiniz gibi problem temiz su tanklarımızın tamamen kapalı olmaması yüzünden yada aktif karbonun verimsizliği yüzünden olabilir. ama analizlerden gördüğüm kadarı ile suda oluşan kokunun sebebi bakteri değil yüksek konsantrasyonda ki amonyum ve bu ancak ısınınca koku oluşturuyor. amonyumu gidermek için soğuk su tanklarına gelen suya bağlı olarak sodyum hipoklorit(%15 lik çözelti) dozlaması uyguladım ve sıcak su tanklarını temizlettim. koku tamamen ortadan kalktı.
 
Sorununuzun çözümünü detaylı bir şekilde anlattığınız için teşekkürler. Eminim benzer problem yaşayan bir sürü kişi açıklamanızdan çok faydanacaktır. Çoğu kişi sorunum nasıl olsa çözüldü diye geri bildirimde bulunmuyor malesef.
 
Çok haklısınız. umarım problemlerin açıklamasından çok çözüm mesajları ile karşılaşırız ve daha ileri yol alırız. iyi çalışmalar.
 
merhabalar ben gıda mühendisiyim çalıştığım firmanın 10 yıllık aktif olan kuyu suyunda kükürt kokusu ve bekleyen suda tortu sorunu yaşıyorum.kuyu suyunda yaklaşık 8 metre çekilme mevcut daha önce hiç sorun yaşamadım son bir aydır bu sorun var.Kuyu suyunu önce tanka alıyorum sonra tanktan sırası ile karbon kum yumuşatma ve ters ozmostan geçirip depolama tanklarına alıyorum.ters ozmozdan geçen en son suda hiçbir sorun yok ama filtrelerde bundan dolayı kullanma süresi kısalıyor .kuyudan gelen su berrak ancak 4 saat ve üzeri beklediğinde su sarımtırak renge dönüyor nasıl çözebilirim yardımcı olabilirmisiniz.
 
İBRAHİM YUVALLIÇözemezsiniz. Tüm Türkiye’de özellikle bu yıl yeraltı suları çekilmekte ve bu çekilme neticesinde saydığınız olumsuzluklar oluyor. Yedek kuyu varsa dönüşümlü kullanın.
Çiftçilerden, sanayi sektörüne kadar herkes bu su kıtlığından zarar görmeye başladı ve çok daha kötü günlerin bizi beklediğini uzmanlar söylüyor.
Biz su zengini ülke değiliz ama maalesef su tüketimi aşırı çok olan fabrikaları ülkemizde kuruyor, dışarıdan yatırım alıyoruz.
 
Üst