• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Laboratuvar



bötle bir cihaz yok sadece sizin atıksuların kompozit olarak biriktirdiğiniz biyerden analizlerini yaptırırsanız o analizlere göre deşarj edeceğiniz yere(kanal, deniz, akarsu) göre deşarj standartlarını sağlayan bir sisgtem atık su arıtma firmalarına kurdurabilirsiniz.
 


hastanelerde genelde ph 7 gibi olacak şekilde nötralize edilip deşarj ediliyor başka parametreye bakılmıyor. ancak bu kanala deşarjda sadece geçerli olabilir. bunun dışında birçok laboratuvar cihazında cihaz kendi arıtıp kanala direk deşarj ediliyor. tam anlamıyla deşarj standartları sağlandığı söylenemez ancak herhangi bir uyarıda yok bu konuda. tabi anlattığım mikrobiyoloji ve biyokimya laboratuvarı için geçerli. ama sisteminize illa bir arıtma sistemi gerekiyorsa yardımcı da olabilirim.
 


Konu ile ilgili hazli hazırda çogu üniversite labratuvarlarında sıkıntı var en azından yıkama çözeltileri bile lavobalardan dökülmekte, hastanelerde ve diğer kamu kurumlarında labratuvarlar biraz gelişmiş olabilir fakat öğrenci lablarından yada araştırma lablarında durum pekte böyle ddeğil bu nedenle öncelikle labratuvardab kaynaklananbilecek atıkların belirlenmesi nedeni ise karışınca tehliklei olabilecek atıkların karışmamasını önelemek akabinde bir tanta toplanması ve tehlikeli atık olarak bertarafa yolanması en mantıklı çözüm olacaktır,
 
Üst