• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

lastik değişimi yapan işletmeler

S

seezgn

arkadşlar araç lastiği değişimi yapan bir iş yeri ek listelerine girer mi. aylık 300 adet kadar lastik çıkıyor. ve bunları "çöpe" atıyo bu firma ( şu bilince bakar mısınız ) bu firma çevre danışmanlıpğına tabi mi. yönetmeliğe baktım ama net değil bu konuda
 
Anlattığınız kadarıyla lastiklere herhangi bir işlem uygulanmıyor.Üretim vs. de bulunmamaktadır.
O halde burası Lastik tamirhanesi olarak geçer. Bunlarda danışmanlık hizmeti gerekmez.

Sadece şu koşulları sağlamaları gerekir:

MADDE 5 – (1) ÖTL yönetimine ilişkin ilkeler şunlardır:
f) Lastik tamirhaneleri, kaplamacılar, perakende satış noktaları, oto sanayi ve benzeri yerlerde ömrünü tamamlamış lastikler açık alanda biriktirilemez. Biriktirme yerlerinde yangına ve sivrisinek, fare gibi zararlıların üremesine karşı önlem alınır. ÖTL’ler yetkili taşıyıcılara teslim edilinceye kadar en fazla altmış gün bu yerlerde muhafaza edilebilir.

Geçici depolama izni
MADDE 21
Yönetmeliğin 5 inci maddesinin birinci fıkrasının (f) bendinde belirtilen lastik tamirhaneleri, kaplamacılar, perakende satış noktaları, oto sanayi ve benzeri işletmelerin ÖTL biriktirme yerleri için il çevre ve orman müdürlüğünden izin alma zorunluluğu bulunmamaktadır
 
Lastik firmalarının kurmuş olduğu LASDER adlı kuruluş telefon edip çağırdığınız da bu lastikleri bedelsiz olarak sizden gelip almaktalar. Alırken de formun üretici kısmı lasder adına kaşelenmiş ulusal atık taşıma formunun yeşil nüshasını size bırakmaktalar. Ancak diğer nüshalar gelmediği için bildirimi heralde lasder yapıcak. Üretici olarak onlar gözükmekte. Daha detaylı inceleme yapamadım bu konuda. Ancak lasder çevre bakanlığından lisanslı olarak bu lastikleri toplamakta.
 
Çevre Danışmanlığı almasaına gerek yok, Lasdere eski lastikleri vermesi gerekli, Çevre İzni almasına %99 gerek yok bu nedenle sadece ÖTL kapsamında sorumlulukları var! Lastikciye gelene kadar İBB VE Ankara BB. lerinin Tıbbi atık imha tesislerin olmadığını biliyor musunuz, yada ankara bütükşehir belediyesi Çevre Koruma Kontrol Daire Başkanlığının Yeni Mahalle garajının halini, ya da İstanbul İETT NİN GARAJLARININ HALİNİ, YA DA DEVLETİN ATIKSU ARITMA TESİSLERİNDE OLUŞAN ÇAMURLARIN NE YAPILDIĞINI YA DA YOIILLARDIR SANYİLERDEN VİDANJÖRLE ÇEKİLEN YAĞLUİ SULARIN NERELERE DEŞARJ EDİLDİKLERİNİ, YADA ÖZELLİKLE EGE VE AKADENİZDE FOSEPTİK UYGULAMASI YAPILAN YERLERDE FOSOPTİKLERİN NEREYE DEŞARJ EDİLDİĞİNİ? lastikçi şükür çöpe atıyo, ilgili alstikçiye teşekkürlerimi sunuyorum :) Sevgi ve Saygılarıma (mecazi)
 
arkadaşlar merhaba

Ömrünü tamamlamış lastiklerin yönetmelik gereği bedelsiz olarak verilmekte. Lasder de bu konuda yardımcı olmakta. ancak, kamu kurumu olmamız vesilesi ile kurum içi yönetmelikler nedeniyle bir teknik şartname hazırlayıp ihale edilmesi gerekiyor. teknik şartname konusunda yardımcı olabilir misiniz?
teşekkür ederim. kolay gelsin.
 
Merhaba,
Bir sorum olacaktı.
Lisanslı ÖTL geri kazanım firması, LASDER kapsamı dışında atık üreticilerinden ÖTL alımı gerçekleştiremiyor mu?
Lisanslı bir firmaya ÖTL göndermek istiyorum. Bu firmanın mutlaka Lasder ile sözleşmesi mi olması gerekiyor? Direk lisanslı firmaya gönderim yapamıyor muyum?
 
şirket adına kayıtlı araçlar ve firma içerisinde kullanılan (forklift, kamyon vb.) araçlardan çıkan lastikleri, bu kapsamda nereye vermemiz gerekli? nasıl yapılıyor arkadaşlar????
 
Üst