• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Yönetim Lca – yaşam döngüsü analizi eğitimi

LCA – Yaşam Döngüsü Analizi Eğitimi İster misiniz?

  • Evet

  • Hayır

  • Belki


Sonuçlar yalnızca oylamadan sonra görülebilir.

Fatih Özcan

Site Kurucusu
Katılım
7 Aralık 2008
Şehir
Yurt Dışı
Firma
ABL Group
LCA (Life Cycle Assessment – Yaşam Döngüsü Analizi) ISO 14040/44 standartlarına göre bir ürünün, hizmetin veya bir prosesin hammaddelerinin elde edilmesinden başlayarak, işleme, üretim, kullanım, yaşam sonu ve bertarafına kadar tüm yaşam döngüsü boyunca çevresel etkilerinin hesaplandığı, ölçülebildiği, raporlanabildiği, kaynak verimliliği ve atık oluşum miktarı dâhil bilgiler veren bir değerlendirme yöntemidir.

Yaşam döngüsü etki değerlendirmesi (LCIA), çevreden gelen tüm ilgili girdileri (örn. Cevher ve ham petrol, su, arazi kullanımı) ve ayrıca hava, su ve toprağa emisyonları (örn. Karbondioksit ve nitrojen oksitler) kapsar. Uluslararası Standardizasyon Örgütü, ISO 14040 ve 14044’e göre bir Yaşam Döngüsü Değerlendirmesi yapmak için yönergeler ve gereksinimler sağlar.

LCA çalışmaları son 30 yıldan bugüne giderek önem kazanmış ve bugün dünyada içtiğimiz sudan evlerimizde kullanılan inşaat malzemeleri ve teknoloji ürünlerine kadar oldukça geniş bir yelpazede yürütülen çalışmalardır. Ürün bazında ve üretim hattı bazında analiz yapılan LCA çalışmaları üretici firmalar ve servis sağlayıcı-tedarikçiler tarafından daha büyük kapsama alınarak ürün ve servislerin geniş sınırlarda tüm etkileri içine alacak biçimde hesaplanması beklentilerini doğurmuştur. Yaşam döngüsü değerlendirmesinin faydaları şu şekilde sıralanabilir:
  • Ürünlerin sürdürülebilirliğinin çeşitli yaşam döngüsü safhaları boyunca ölçülebilmesi ve yönetilmesi.
  • Ürünlerin yaşam döngüsünün her aşamasında önemli çevresel etkilerini belirlenmesi.
  • Üretim proseslerinin her aşamasında ayrı ayrı çevresel etkilerin ve bunlara katkı sağlayan hot-spotların belirlenmesi.
  • Potansiyel iyileştirme ve yatırımlar için karar alma sürecine yardımcı olması.
  • Üretimde ürünlerin sürdürülebilirliklerini karşılattırılması ve iyileştirmelerin uygulanması.
  • Sürdürülebilirlik planları hazırlanmasında yol gösterici olması; risklerin ve potansiyel yükümlülüklerin yönetilmesi.
  • Daha az olumsuz çevresel etkiye sahip ürünler için talebin teşvik edilmesi.
  • Tedarik süreçlerinin optimize edilmesi ve rekabet avantajı
ISO 14040/44 standartlarına göre hazırlanmış LCA (Life Cycle Assessment – Yaşam Döngüsü Analizi) eğitimi açılması durumunda kimler katılmayı düşünür? Ankete katılımınızı bekliyoruz.
 
Arkadaşlar sabrınız için teşekkür ederiz. Hala bu eğitim için içerik çalışılmaktadır. Kolay mutlu olan insanlar değiliz maalesef bu nedenle sürekli değişimler oluyor içerikte. Bir başka faktörde bu eğitim daha önce verilmedi bir yerde bildiğim kadarıyla. En iyi içeriği en uygun fiyata verdirmek için uğraşıyoruz.
 
merhabalar, bu eğitim düzenlendi mi acaba ya da yakın zamanda düzenlenmesi planlanıyor mu?
 
Üst