• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Lisans yenileme ücreti

CMNet Okuru

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
23 Eylül 2015
Merhaba arkadaşlar.
Benim bir soru olacak. Lisans süresi bitmiş olan bir tesis için hiçbir değişiklik yoksa GFB almadan lisans yenileyebilir.

Bu yenileme ücreti 2015 birim fiyat listesindeki ile aynı fiyat mı, yoksa yenileme ücretleri farklı mı oluyor?
 
@Servin Uludağ
106Çevre İzni/Çevre İzin Ve Lisansı Belgesinin Güncellenmesi (Ek1 Listesi Tesis ve Faaliyetler1.694,92305,08 2.000,00
106Çevre İzni/Çevre İzin Ve Lisansı Belgesinin Güncellenmesi (Ek2 Listesi Tesis ve Faaliyetler847,46152,54 1.000,00
[TBODY] [/TBODY]
 
ÇİLY

Belge bedeli
MADDE 19 – (1) Geçici faaliyet belgesi ile çevre izin veya çevre izin ve lisans belgesi verilmesi, yenilenmesi ve güncellenmesi için ödenecek bedel ve tarifeler her yıl Bakanlık tarafından belirlenir.
...

Güncelleme ≠ yenileme

Bahsedilen miktarlar "güncelleme" için gerekli bedeller...

Yönetmelik ile "belgenin verilmesi", "yenilenmesi" ve "güncellenmesi" ayrı ayrı belirtilmiştir.

Verilmesi için bedel belli, güncelleme için belli.. ama yenileme ücreti açıkça belirtilmemiş fiyat tarifesinde.

Fiyat tarifesinde; çevre görevlisi, danışmanlık firması, ÇED Yeterlilik gibi belgelerin "vize" başvuruları ile belge bedelleri için belirlenen miktarlar aynı. Bu durumda çevre izin lisans yenileme ücretleri de belge bedelleri ile aynı olması gerekir.

Ama nihai karar için Bakanlıkla görüşmekte fayda var.
 
Merhaba
Mümkün oldukça kısa sürede yatırmaya/yatırtmaya bakın. Referans numarasının sistemden düşmesi söz konusu olabilir.
Ya da siz parayı yatırana kadar izniniz veya lisansınız yenilenmediğinden düşer ve cezai işleme uygun kalabilirsiniz.
 
@MerveŞafak Sistemde oluşan referans numarası 1 ay dolmadan düşebiliyor. Düştüğü zaman bakanlığın referans numarası açma kısmından kendiniz açıyorsunuz ve kendi açtığınız numarayı belge bedelini yatırıyorsunuz sonrasında il müdürlüğü sizin açtığınız numarayı sistemle eşleştiriyor bilginize. Ayrıca belge süre bitimine kadar ödeme yapabilirsiniz yalnız il müdürlüğü imzalama sürelerini vs. göz önünde bulundurun.
 
Merhaba, yine ben ?‍♀️?‍♀️ sistemde gözüken ödenecek tutar ile Halk Bankasındaki ödenecek tutar faklı çıktı. Neredeyse 3 katı fazla çıktı hemde. Daha önce böyle bir sorunla karşılaşan var mıdır?
 
Sistemde hala ödenmesi gereken tutar yazması normal mi ? Ödendi şeklinde değişecek mi ? "Girmiş olduğum tüm bilgileri onaylıyorum" dan devam edeceğim sonrasında da sanırım..
 
@MerveŞafak Merve üstadım, siz parayı ödedikten sonra "ödenmesi gereken tutar" ifadesi kalkar ve imzalama işlemlerini tamamlayabilirsiniz. Ödeme yapılmazsa sistem imzalama işlemlerine onay vermiyor.
 
Üst