• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Lokanta,restorant vb yerlerde bacadan çıkan koku problemi gidermek için öneriler

Ahmet DZ

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
17 Temmuz 2012
Arkadaşlar lokanta vb yerlerde bacadan koku yayılmasını önlemek amacıyla uygun fiyatlı filtre veya sistemlerin önerisini bekliyorum..Cevaplarsanız sevinirim..İyi Çalışmalar
 
Koku giderici kimyasallar var onları kullanmak zorundasın Türkiye'mde bunu yapan az firma var. benim sana tavsiyem iyi bir havalandırma sistemi ve yüksek bir baca. ( yayılımın iyi olması için)
 
Aktif granül karbon filtre ve euromate sfe-25 var ama ben belediyede calışıyorum ve karşıyaka çarşıda koku problemini gidermek için işletmelere uygun fiyatlı bir sistem araştırıyorum..Söylediğiniz bu mekanlar için uygun değil malesef..Teşekkür ederim cevabınız için
 
Sizin söylediğinizi yapan bir firma var. Özellikle bu işlerle uğraşıyorlar. Arkadaşla bir konuşayım size özelden cep telefon numarasını iletirim. Yardımcı olacaktır size.
 
Bu tarz yerler için bir baca filtresi zorunluluğu var mı bilmiyorum fakat öğrenciyken Eskişehir'de belediye atıksu arıtma tesisine gitmiştik, burda özellikle çamur prosesinden çıkan kötü kokuyu önlemek için kozalak kullanıyorlardı. Evet bildiğiniz kozalakları baca çıkışı olan alanda tank içerisine doldurmuşlar ve kokuyu tamamen önlemişlerdi. İsterseniz siz de bu basit ve ucuz yöntemi kullanabilirsiniz.
 
Lokantadan kaynaklanan koku problemi çevre mevzuatı kapsamında değerlendirilmez. Yönetmelik ÇKAGİLHY Ek-1 ve Ek-2 listesini kapsar.
Ama bu tarz işyerlerinden kaynaklanan çevresel sorunlarla ilgili daha çok Belediyeler kabahatler kanunu çerçevesinde işlem yapıyor.
Kokuyu gidermek seçenekler temel seçenekler; adsorbsiyon, biyo-filtre, oksidasyon, yoğunlaştırma denebilir.
Kimyasalda kullanmak bir seçenek ama kimyasal kokuyu gidermez, “bastırır” bu bazı durumlarda daha farklı koku problemlerine yol açabiliyor.
Lokanta için; iyi bir havalandırma sistemi + sızdırmasız bir baca sistemi + etkilediği alandaki yapılardan daha yüksek bir baca sistemi ve yeterli baca gazı hızı sorunu çözebilir
Bunlar yeterli olmuyorsa aktif karbonlu (adsorbsiyon) filtre sistemi düşünülebilir ama işletilmesi zordur. Ya da yoğunlaştırma sistemleri düşünülebilir. Sudan geçirilebilir…
Ama nihayetinde en uygun çözüm için tesise, etkilediği alana (özelliklerine göre) özel düşünmek lazım…
 
Aktif karbon filtre sistemi seçenekler arasında fakat bakım ve maliyeti zamana yayılcağı için masrafı çok..İşletmeler yanaşmaz..Ayrıca zaten bütün lokanta,fırın vb işletmelerin hepsi sulu baca sistemi kullanıyor.Dediğiniz gibi işletmelerin etkilediği alana bağlı olarak değişiyor..Daha yüksek bir baca sistemi cözüm olabilir fakat bina ve işletmelerin boyu her yerde aynı değil örneğin 9 katlı bir binada var tek katlı olan yerlerde var..Ayrıca kozalak çamur prosesinde başarılı olabilir fakat yemek vb kokuları girerir mi bilemem ama bir yanma olayı olduğundan ve baca sistemi içerisinde kullanılacagından yangın vb tehlikeler doğurabilir mantıklı olmaz bence..
 
İmkanınız varsa tabiki aktif karbon, adsorbsiyon gibi seçenekleri kullanmanız daha doğru. Kozalak zaten bacanın atmosferle buluştuğu en yakın noktada uygulanıyor, yangın riski olacağını sanmıyorum. Fakat kozalaklar belli bir alan kaplayacağından aspiratör ya da fırınların baca çekim gücünü belki olumsuz etkileyebilir. Klasik yöntemleri kullanmak daha doğru görünüyor.
 
Ama baca cıkışına koyulunca temas süresi kısa olacagı için koku giderimi az olmaz mı? Bence temas süresini arttırmak gerekir yani baca içersine ve cıkışına koymak fakat dediğiniz hakkında bi bilgim yok sadece bir tahmin :)
 
Şöyle söyleyim baya çok kozalak gerek üç beş tane değil :) baca çıkışına ufak bir tank koyulabilir (yer varsa). O atıksu çamurunun burun direği kıran kokusunu sıfıra indirebiliyorsa eminim yemek kokusunun üstesinden çok daha rahat gelecektir. Ama bunun bir hesabı kitabı var mıdır gerçekten bilmiyorum:), vaktiniz varsa bilgiedinme@eskisehir-eski.gov.tr'ye bir mail atın bu konuyla alakalı, yardımcı olacaklardır.
 
Ahmet bey merhaba. Forumu yeni gördüm. Biz İzmir firmasıyız, bu konuda birlikte bir çalışma yapabiliriz. Piyasadaki fiyatlarım yarı fiyatına yakın bir fiyat çalışmasını Karşıyaka Çarşı'nın temiz havaya kavuşması için yapabiliriz.
Çok geç olmadıysa sizinle tanışmak isterm.
 
Selamlar bilgi mahiyetinde
kendi üretimimiz ve sektörde 7 yıllık deneyimimiz ile hizmet vermekteyiz...
Tüm test koşulları
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
'u inceleyebilirsiniz...


05424114336
 

Ekli dosyalar

  • bisküvicafe2.png
    bisküvicafe2.png
    340 KB · Görüntüleme: 16
Üst