• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Maden Ocağı ÇED Belgesi Devri

Murat Akyüz

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
18 Şubat 2011
Firma
TEKNOÇEV
Arkadaşlar 30.06.2011 tarihine kadar Maden Ocakları için ÇED devri ile ilgili durumlarda Rödovans sözleşmesi belge olarak kabul ediliyordu, ancak şu anda yapmış olduğum başvuruda Rödovans sözleşmesi kabul edilmedi. Bakanlığa nasıl bir belge istiyorsunuz diye sorduğumda devir ile ilgili yapmış olduğunuz sözleşmenin örneğini gönderin dediler. Ben de tamam işte devir ile ilgili Rödovans sözleşmesi yapıldı başka da bir evrak yok dedim, ancak kabul etmiyorlar. Yarım sayfalık bir devir ile ilgili dilekçe yazıp noterden onaylatıp göndersem olur mu diye sordum ona da net cevap vermediler.
Çevre İzninde kullanmak üzere ÇED devrini yapmam gerekiyor. 30.06.2011 tarihinden sonra ÇED devri yapan arkadaşımız var mı bir yardımcı olabilirse sevinirim.

Yönetmelik Maddesi

Proje sahibinin değişmesi
MADDE 21 – (Değişik:RG-30/6/2011-27980)
(1) Proje sahibinin herhangi bir nedenle değişmesi durumunda projenin yeni sahibi, devirle ilgili bilgi ve belgelerin tasdikli suretini, taahhütname ve imza sirkülerini bir dilekçe ekinde Bakanlığa/Valiliğe bildirir.
 
Murat bey çed devrinden kastınız çed faaliyet sahibi değişikliği ise aşağıdaki evraklarla ilçevreye başvurmanız gerekiyor.
taahhütname
Devir yazısı(noter onaylı)
imza sirküleri
ruhsat(işletme izni)

Ancak çevre iznini rödevans firması üzerine almaktan bahsediyorsanız. ÇED faaliyet sahibi değişikliği yapılmaz. bakanlık konuyu yanlış anlamış olabilir.
 
maden ruhsatları devir olurken devir sözleşmesi imzalanır. siz kendiniz noterden yapamazsınız. Maden İşleri Genel Müdürlüğü tarafından ruhsat devredilirken bir yazı alınır. bu yazıda da "şu şu ruhsat 3213 sayılı Maden Kanunundan doğan tüm hak ve vecibeleri ile birlikte aynen ve tamamen kanunun 5. maddesi uyarınca devir edilmiştir." yazar. altında devir eden ve devir alan firma bilgileri ve imzalar yer alır. bunların altında da devirin yapıldığı tarih vs. olur.
danışmanlığını almış olduğunuz firmada mevcuttur. sanırım onu istiyorlar
 
Migemin verdiği yazı bazen başka yerlerde gerekmektedir. Bu nedenle devir yazısının aslı elinizde kalsın istiyorsanız noter onaylı yani aslı gibidir yaptırısınız.
 
arkadaşlar merhaba
bildiğiniz gibi maden sahaları için hazırlanan işletme projelerinde çevre mühendislerinin hazırlaması gereken Çevre ile Uyum Planı bölümü var.bu konuyla ilgili elinde örnek olan arkadaşlar varsa paylaşabilir mi?
teşekkürler
 
arkadaşlar peki tesis çalışmıyorsa bu konu hakkında da il müd bildirim yapıldıysa çed devri yapılmak yani faaliyet sahibinin değiştiğini bildirmek için geçerli bir süre var mıdır? iyi çalışmalar
 
Üst