• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Maden Ocağı Tozuma Problemi

Egemen Orman

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
3 Mayıs 2018
Şehir
İzmir
Firma
ENTEGRE ENERJİ ÇEVRE DANIŞMANLIK
Sevgili meslektaşlarım merhaba,

öncelikle siteyi uzun süredir takip ediyorum, çok yararlı buluyorum, yeni bir mühendis olarak tecrübelerinizden faydalanıyorum herkese teşekkür etmek isterim.

Danışmanlığını yaptığım bir maden ocağının kırma eleme tesisi zemini beton ve üstü kapalıdır. İl müdürlüğü uygunluk yazısı başvurusu kapsamında tesisin çevresine de beton atılması istendi bu kapsamda beton atmak yerine sulama/nemlendirme, ağaçlandırma vb. çalışmalar ile uygunluk yazısı alabilen bir arkadaş var mıdır ?
Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Not: Tesis sahibi beton döktürmek istemiyor.
 
selam @Egemen Orman ben de danışmanlık yapıyorum ve benim sorumluluğumda bir Kalker Ocağı ve Kırma-Eleme Tesisim var. Benim firmamda sulama ve ağaçlandırma yapıyoruz ve çed olumlu belgemiz ve çevre iznimiz mevcut.
 
Egemen OrmanMerhaba,

Dediğiniz gibi sulama/nemlendirme işlemleri ile il müdürlüğü uygunluk alabilirsiniz fakat il müdürlüğü denetim sonucu beton dökülmesini istemiş ise bunu il müdürlüğü personeli ile görüşmenizde fayda var. Yani betonlama işleminin maliyetinin yüksek olması sebep gösterilebilir. Belki görüşme sonunda sulamayı kabul ederler.
Ama bazı il müdürlükleri illada beton olsun diyebiliyorlar.
Yukarıda dediğiniz işlemleri yapsanızda izin/gfb/uygunluk alabilirsiniz fakat dediğim gibi memurun tercihine kalmış bir durum bu.
 
@Egemen Orman memuru anca maliyet yönünden ikna edebilirsiniz. Eğer ikna olmazsa konuyu il müdür yardımcısı veya il müdürüne taşıyabilirsiniz.
 
Egemen OrmanTesisin çevresinin tamamının beton olması mümkün olmuyor, beton olsa dahi bir yıl içinde kamyonlardan dolayı eski haline dönüyor, yola mıcır dökülebilir, öyle yapan firmalarım var, memuru ikna etmek adına bir kısma mıcır dökülebilir, daha çok kullanılan yerlerin bir kısmı da beton olabilir
 
Öneri için teşekkürler Mine Hanım, daha önce de madene çıkan yolda kamyonlar tozuma yapıyor diye iyileştirme istemişlerdi, çözüm olarak 2.5 km mıcır ve asfalt döktürüldü, bu seferde saha çevresine beton istenince işletme sahibi isyan bayraklarını çekti. Çözüm olarak il müdürlüğüne gidip tesisin altı ve çevresinin aynı maden kaynağına sahip olduğu yeraltı suyunu ve toprağı kirletmenin söz konusu olmadığını, tozumanın da sulama/nemlendirme ile önleneceğine ikna etmeye çalışacağız gibi duruyor.
 
Memura çevresel olarak ağaçlandırmanın daha verimli bir uygulama olacağını, beton ile çevre kirliliğine katkı olacağını belirtebilirsiniz
 
Konuyu kapatmak adına yazmak istedim arkadaşlar, çok mantıklı olmamasına rağmen il müdürlüğünün son kararı beton istiyoruz oldu, bununla birlikte işletme yönetimi de mecburen karara uyacak yoksa izin süreci başlamıyor. Desteğiniz ve yorumlarınız için teşekkürler.
 
Üst