• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

maden ocakları için gfb

K

Kübra Arslan

Merhaba arkadaşlar. Bir konuda yardımınızı istiyorum. Maden ocakları için gfb başvurusunda bulunacağım. Bu konuda gfb başvurusu yapmış arkadaşlar varsa deneyimlerinden faydalanmak isterim. Örneğin; dikkat edilmesi gereken hususlar, karşılaşılan zorluklar gibi...

Şimdiden teşekkür ederim.
 


Uygunluk yazısından önce uygunluğu sağlamak için için saha üzerinde gözlemler yapmak gerekir. bu gözlemler doğrultusunda çevre için uygunsuzluklar giderilip bu yazıya başvurulur.
 


arkadaşlar maden ocakları için emisyon uygunluk yazısı alınıyor yanlış bilmiyorsam ve daha başka bir konuda izin veya lisans alınması durumu varmıdır acaba bu konuda tecrübeli arkadaşlar yardımcı olabilir mi şimdiden çok teşekkürler..
 
arkadaşlar maden ocağının işletme izin başvuru süreci devam ederken, yani sadece ruhsatı ve çed kararı varken gfb başvurusunda bulunulabilir mi?
 
Maden ocaklarında GFB almadan önce dikkat edilmesi gerekenler;
-Bant, bunker, çene,(Konkasör tesisinin tamamı) üzeri sac malzemeyle kapatılmalı
-Konkasör tesisine spreyleme sistemi kurulmalı
-Toz oluşumunu engellemek için fıskiye bulundurulmalı (Özellikle ince malzeme depolama alanına yakın olacak şekilde ve depolama alanı büyüklüğüne bağlı olarak fıskiye sayısı arttırılmalı)
-Yine tesis içinde tozuma engellemek amacıyla ağaçlandırma yapılmalı
-Kontamine olmuş ambalajlar için (anfo, dinamit vb. torbalar) geçici depolama alanı yapılmış olmalı
-Fosseptik çukuru betonarme yapıda olmalı.
-Tesis içerisinde atık lastik, yağ tenekesi, yağlı bez vs. kontamine olmuş atık olmamalı
Bu yazdıklarım fiziksel şartlar.
Bundan sonraki işlem evraklar oluyor.
Öncelikle il müdürlüğünden İl Müdürlük uygunluk yazısı alınır ve sisteme
-ÇED Belgesi ve kararı
-Ticaret Sicil Gazetesi
-İş akım şeması ve
-İl Müdürlük uygunluk yazısı yüklenir. Değerlendirilmeye alınır.
GFB niz çıkar bu basit.

İZİN AŞAMASI
-Valilik tespit raporu alınır
-Gürültü,toz Vb. ölçümler yaptırılır.
-Vtr ve ölçüm raporları sisteme yüklenir. Ayrıca raporlar içerisinde belirtilen değerler toz ve gürültü için sisteme girilir ve il müdürlüğüne yollanır.

Değerlendirme sonucu eksiklik verilmezse

Ocağınızın İzni çıkar. Hayırlı uğurlu olsun.
 
Üst