• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Madeni atık yağ geri dönüşüm tesisi

Selçuk Baysal

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
2 Ocak 2009
Firma
DONGHEE OTOMOTİV
Merhabalar,
Atık yağ geri kazanım tesisinde çalışmaya yeni başlayan bir kişi olarak en büyük problemim geri kazanım sırasında tesiste koku problemi meydana gelmesi. Bunu gidermek için reaktörün kapagının ust kısmına ve kil ağırtma (koku kaynakları) tankının üstüne davlunbaz koyduk, buralardan cıkan gazları ise baca gazı arıtma sistemi (scrubber) ve aktif karbon sisteminden geçirerek atmosfere salınımını gerçekleştirdik. Proses vakum destilasyon prosesi olduğu için vakum tanklarını da açıp temizledik. Ama koku problemı hala tam anlamıyla giderilmiş değil. Bu konuda bilgisi olan var ise bana yardımcı olursa çok sevinirim...
 
Çimento fabrikalarını tercih edebilirsiniz. Bu sayede hem gönderdiğiniz atık için bertaraf bedeli ödememiş olursunuz hem de atığınız değerlendirilmiş olur.

Çimento fabrikalarını tercih edebilirsiniz. Bu sayede hem gönderdiğiniz atık için bertaraf bedeli ödememiş olursunuz hem de atığınız değerlendirilmiş olur.
 
Arkadaşlar atık madeni yağ geri kazanım tesisinde çalışmaya başladım. Tesis kurulum aşamasında. Kapasite raporu, ts 13369 13541 belgeleri vb. daha çok işi var. bu konularda yardımcı olabilecek arkadaşlar var mı?
 
@oknt bunları biliyorum fakat çok detay var neyi nerden hangi sırayla yapmalıyım kafam karıştı. ticaret sanayi odası mesela kapasite raporu için puanlamaya ihtiyacınız yok diyor ama epdk belge vermek için bu puanlamayı istiyor. ee bi yandan ts belgeleri var bi yandan epdk bir yandan çevre. :acpsnr:
 
Kapasite raporu alımı için başvuru yaptık ve denetlemeye gelecekler iso dan. Nelere dikkat ediyorlar ve çevre açısından neler sorabilirler?

@sedefp biz de şu an kurulum aşamasındayız ve ilk olarak ts ve kapasite raporu başvurularını yaptık. Şu an denetim için bekliyoruz. Sonra izin lisans sürecine gireceğiz.
 
sunduğunuz belgeleri yerinde görmeye gelirler. çevre ile ilgili fazla detaya girmezler. makina ve iş akış şeması odaklı giderler.
 
Üst