• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Mahkemelere bilirkişilik yapmak

Mustafa Parlayıcı

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
8 Temmuz 2009
Arkadaşlar aramızda daha önce mahkemelere bilirkişilik yapmış olanımız var mı? tecrübelerini paylaşırsa sevinirim. ayrıca yeni bir istihtam alanı diyebilir miyiz? teşekkürler :)
 
komşum hakimmiş ben daha kendisiyle tanışamadım ama ev arkadaşım tanışmış ve biz çevre mühendisini bilir kişi olarak civar illerden getiriyoruz demiş. arkadaşımda benim telefon numaramı vermiş daha kendisiyle görüşme fırsatım olmadı ama önceden bir araştırma yapayım dedim. :))
 
Selamlar

Ben bundan yaklaşık 2 sene öncesine kadar bilirkişilk yapmıştım, bilirkişilik için aranan şart mesleğinde en az 2 yıl ssk piriminin yatmış olmasıdır, Tehlikeli atıklar yönetmeliği ile ilgili benden görüş istenmişti, bende bilgimi ortaya koydum okadar,
 
@cayirli09

Merhaba ;
ben özel birşirkette çalışıyorum. Bilirkişilik yapmayı düşünüyorum. Acaba istenen şartlar nedir? Bilginiz varsa paylaşır mısınız lütfen:D
 
bu konuyla ilgili aslında adliyeye gitmeyi düşünüyorum ama bulunduğum yerden merkeze gitme durumum yok gibi onun için tam araştıramadım fakat 2 yıl tecrübe istediklerini biliyorum
 
BAŞVURU ŞARTLARI :

1) Gerçek kişilerin;

a) Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması,

b) Başvuru tarihinde yirmi beş yaşından küçük olmaması,

c) Bilirkişilik yapacağı alanda en az üç yıllık meslek deneyime sahip olması,

d) Affa uğramış ya da ertelenmiş olsalar bile Devlete karşı işlenen suçlar ile basit ve nitelikli zimmet, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas gibi bir suçtan veya kaçakçılık, resmi ihale ve alım satımlara fesat karıştırma, gerçeğe aykırı bilirkişilik yapma, yalan tanıklık suçlarından biriyle hükümlü bulunmaması,

e) Disiplin yönünden meslekten yada memuriyetten çıkarılmamış veya sanat icrasından geçici olarak yasaklanmamış olması,

f) Komisyonun bağlı bulunduğu il çevresinde oturması veya meslek faaliyeti icra etmesi,

g) Başka bir komisyonun listesinde kayıtlı olmaması,
 
@Tarik Can

Kamulaştırma davalarında bilirkişi olarak görev yapacakların nitelikleri ve çalışma esaslarına ilişkin yönetmelik gereğince kamulaştırma davalarında bilirkişi olarak görev yapacak mühendis, mimar, şehir plancıları nitelikleri, belgelendirilmesi ve çalışma koşullarına ilişkin usul ve esaslar TMMOB yönetim kurulunun 10 şubat 2007 tarihli toplantısında görüşülerek kabul edilmiştir.

ve bilirkişilik yapacak mühendisler genelde kendi odalarından bu eğitimleri alırlar...

Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
 
peki arkadaşlar bir şey sormak istiyorum herhangi bir işte çalışırken kamu yada özel aynı anda bilirkişilk yapılabilinirmi bilgisi olan vramı
 
Bilirkişilik eğitimi diye birşey yok aslında ama sadece kamulaştırma davalarında bilirkişilik için oda tarafından bir eğitim verildiğini biliyorum. Bence çok riskli ve tehlikeli olabilir bilirkişilik... Daha önce bir kamu il müdürlüğünü kestiği ceza sonrasında çevreyi kasten kirletmekten açılan bir dava da bilirkişilik yaptım. Benim davamdaki olay çok açık ve netti karar vermek zor değildi. Ancak öyle şeyler olabilir ki etraflıca araştırmak yapmak, belki bir den çok yerinde inceleme yapmak gerekir. Eğer bir daha çağırırlarsa gitmem zaten yakın çevrede davalı yakınlarından duyan hemen ricacı konumunda olaya müdahale etmeye çalışmıştı.
 
Bilirkişi olmak isteyenler belirli zaman içinde adliyeye başvuruda bulunması gerekiyor.Kayıt zamanını öğrenmek için adalet bakanlığının sitesinin takip edilmesi gerektiğini duymuştum.
 
merhaba arkadaşlar, bilirkişiliğe aktif devam eden arkadaşlar var mı? bende yapmayı düşünüyorum. özel sektörde çalışıyorum. çalışmaları nasıl oluyor biraz bilgi verebılır mısınız:)
 
@Can Avşar
hadi bakalım hayırlısı, Allah doğru kararlar vermeni sağlar inşaallah... Sorumluluğu vicdanen daha büyük :)
 
Merhaba, cmo nün sitesini incelediğimde bilirkişilik eğitime denk gelemedim, biz çevre mühendisleri olarak makine mühendisleri odasından bu belgeye başvuru yapabiliyor muyuz,
Konu ile ilgili bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olabilir mi, teşekkürler
 
Bilirkişiliği hangi alanda yapacaksınız? Genelde akademisyenler yapar.
 
Anonim (915f)Bildiğim kadarıyla kamu kurum kuruluşlarında çalışanları kabul ediyorlar, detaylarını tam bilmemekle birlikte 5 yıllık tecrübeniz olması gerekiyor. 25 yaşın üstünde olmak gibi şartlar var. Sadece sizin de bahsettiğiniz bilirkişi belgesi alınamıyor.

Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .


Ayrıca bilirkişi başvuruları bildiğim kadarıyla bitti.
 
Üst