• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Mahkemelere bilirkişilik yapmak

Mustafa Parlayıcı

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
8 Temmuz 2009
Arkadaşlar aramızda daha önce mahkemelere bilirkişilik yapmış olanımız var mı? tecrübelerini paylaşırsa sevinirim. ayrıca yeni bir istihtam alanı diyebilir miyiz? teşekkürler :)
 
Bilirkişiliği hangi alanda yapacaksınız? Genelde akademisyenler yapar.
 
Anonim (915f)Bildiğim kadarıyla kamu kurum kuruluşlarında çalışanları kabul ediyorlar, detaylarını tam bilmemekle birlikte 5 yıllık tecrübeniz olması gerekiyor. 25 yaşın üstünde olmak gibi şartlar var. Sadece sizin de bahsettiğiniz bilirkişi belgesi alınamıyor.

Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .


Ayrıca bilirkişi başvuruları bildiğim kadarıyla bitti.
 
3 yıldan bu yana bilirkişilik yapıyorum. Mahkemeler ve savcılık dosyalarında raporlar düzenledim. İstihdam olarak nitelendirmenin doğru olmadığı kanısındayım. Spesifik konularda birebir araştırma ve karar alma çalışmalarının mesleki deneyim için çok kıymetli olduğunu belirtmek isterim.
 
Bilirkişilik için bölge bilirkişi kurulunun belirlediği liste yayınlanacak eğitim ve evrakların teslimatından sonra, ondan sonra ilgili mahkeme ya da savcılık var ise dosya sizinle iletişime geçip rapor düzenlemenizi isteyecektir.
 
Merhaba , çevre mühendisliği odalarında bilirkişilik eğitimi ne zaman olacak? bilgisi olan var mıdır?
 
Önceki cevapları görüntüle…
Anonim (77fd)Değil aslında, üniversitelerin sertifika programları oluyor oralara bakabilirsiniz hangi şehirdeyseniz. Ben BEDAM'dan almıştım. Sonra da 2 yıl adalet bakanlığının duyurusunu bekledim ve başvurumu yaptım. Kabul edildikten sonra uzun süre dosya gelmedi, Şimdiye kadar da 1 yıl içinde 2 dosya aldım.
 
Üst