• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Majör eksiklik

Çiğdem C

Antalya İl Temsilcisi
Etkinlik Grubu
Katılım
15 Şubat 2011
Firma
çevre danışmanı
Merhaba arkadaşlar, Ağustos ayında kalite denetimi var.Entegre yönetim sistemi olan bir tesisiz, denetimde nelere dikkat etmeliyim? birde hangi durumlarda majör eksiklik verilmekte?
 
@cigdem_

Çiğdem Hanım Merhaba,
Öncelikle denetiminizin başarılı geçmesini dilerim.Tesisinizin üretim konusunu bilmiyorum fakat bu tip kalite denetimlerinde öncelikli olarak kalite el kitabınıza ve prosedürlerinizin uygulanabilirliğine bakıyorlar. Prosesinizden çıkan nihai ürünün müşteride oluşturacağı problemlere göre majör veya minör uygunsuzluk verilebiliyor.
 
Merhaba Seda Hanım,öncelikle teşekkür ederim:) üretim konusu Tersane. prosedür,talimat ve formlarımız var uygulamaya çalışıyoruz. majör kriterler var diye duymuştum özellikle onlara dikkat ediyorlarmış ama nelere olduğunu bilmiyorum. bu konuda yardımcı olabilir misiniz?
 
@cigdem_
Çiğdem Hanım, aslında her işletmenin kalite denetimi üretim konusuna göre hassasiyet gösteriyor.Mesela biz otomotiv sektörüne civata imal ediyoruz.Kalite denetimlerimizde de denetçilerimizin öncelikli konuları proseslerimizin talimatlara uygunluğu ve müşterimizde oluşturacağı problemler oluyor.Üzülerek söylemeliyim ki sizin üretim konunuz hakkında çok fazla bilgim yok, o yüzden pek yardımcı olamıyorum.
 
Majör eksiklik, süreç performans hedef ya da göstergelerinden yazılabilir. Benim en dikkat ettiğim konu bu.
 
yaptığınız işe göre yaşal bir zorunluluk varsa o zorunluluğu standart ta istiyorsa kesinlikle majör uygunsuzluktur.

yaptığınız işe göre yaşal bir zorunluluk varsa o zorunluluğu standart ta istiyorsa kesinlikle majör uygunsuzluktur.
 
@cgdm
Tabi olduğunuz standartların gereği maddelerinin tamamiyle yerine getirilmediği durumlarda majör eksiklik verilir, uygulama için adım atılmış fakat uygulanmıyorsa minör eksiklik verilir.

Örnek vermek gerekirse; ISO 14001 baz alındığında atık alanınız yok ise bu majör uygunsuzluktur, atık alanı var fakat kullanımı uygun değil ise minör uygunsuzluktur.
Evrak bazında derseniz de ürün ve hizmet güvenliği ve kalitesini doğrudan etkileyecek boyutta olan kayıt ve dokümanınız yok ise ve bu majör uygunsuzluktur. Kayıt ve dokümanınız var fakat tam olarak sağlanamıyorsa (ürün ve hizmet güvenliği etkilenmeyecek) minör uygunsuzluktur.
 
Üst