• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Mali sorumluluk sigortası yardım

Dilaraa

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
28 Haziran 2013
Firma
isg
merhaba arkadaslar ambalaj atığı toplama ayırma tesisi mali sorumluluk sigortası yatırıcaz sigorta şirketi bize 400 tl bir ücret çıkardı
sigorta konusu :tehlikeli atık
faaliyet tip kodu:üretim depolama, toptan satıs ve kullanım
faaliyet konusu:tehlikeli madde üretim depolama ve toptan satıs
ürün sınıfı petrol ve petrol ürünleri

tat da çalısan ve yaptıran arkadaslar uygun mu bu sekılde onayımı beklıyorlar da
 
Yönetmelikteki bahse konu olan maddede ki gibi ise atıklarınız az çıkıyorsa geçici depolama alanına mali sorumluluk sigortası yaptırmanıza gerek yok.

Ezgi Hanım, iyi çalışmalar.
 
Yönetmelik bu konuda açık eğer aylık 1000kg altında atık çıkıyorsa geçici depolama alanı izni almaya gerek kalmıyor böyle olunca mali sorumluluk sigortası yaptırmakta gerekmiyor.

14.03.2005 tarihli ve 25755 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren TAKY göre;

Madde 9 - Atık üreticisi;

n) (Değişik:RG-30/3/2010-27537)(1) Ayda bin kilograma kadar atık üreten üretici biriktirilen atık miktarı altı bin kilogramı geçmemek kaydı ile valilikten izin almaksızın atıklarını arazisinde en fazla yüz seksen gün geçici depolayabilir. Bu durumda herhangi bir tehlike halinde arazide önlem alabilmek için en az bir kişiyi görevlendirmekle ve bu kişinin iletişim bilgilerini valiliğe bildirmekle,

05.07.2008 tarihli ve 26927 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren AYGEİY göre;

Mali sorumluluk sigortası yaptırma yükümlülüğü
MADDE 12 – (1) Tehlikeli atıkların toplanması, taşınması, geçici ve ara depolanması, geri kazanımı, yeniden kullanılması ve bertarafı faaliyetlerinde bulunanlar, faaliyetleri nedeniyle oluşacak bir kaza dolayısıyla üçüncü şahıslara ve çevreye verebilecekleri zararlara karşı ilgili yönetmelik ile belirlenen esaslara göre tehlikeli atık malî sorumluluk sigortası yaptırmak zorundadırlar. Sigorta yaptırma zorunluluğuna uymayan kurum, kuruluş ve işletmelere bu faaliyetler için izin verilmez.
 
Bu madde sadece geçici depolama izni için sınırdır. mali sorumluluk sigortası ile ilgili bir sınırlama değildir. sonuçta endüstriyel atık yönetim planı sunmak zorundasın ve eklerinde de istenmekte
 
Sn. Ersoy ben mali sorumluluk sigortası olmadan,aylık 1000kg altında atık çıktığından ve tehlikeli atık geçici depolama alanı hali hazırda bulunup atık yönetim planını sundum ve onaylandı.

Bence siz il çevreye görüşüp yönetmelikte ki gibi durumları kapsıyorsanız sizden bunun talep etmemeleri gerektiğini anlayacaklardır.
 
Bakanlığın düzenlediği bir sempozyumda bu konu gündeme geldi ve bakanlık her tesisin mali sorumluluk poliçesini yaptırması gerektiğini belirtti. Yönetmelikte böyle bir ifade olmadığı söylense de cevap değişmedi. Ama İl Müdürlükleri farklı yaklaşımlarda bulunabilmektedir.
 
Üst