• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Eğitim Mantar üretim tesisi atıkları.

Ahmet kardeşim, Atıklar konusunda şu şekilde bir yol izlenebilinir diye düşünüyorum:

Prosesten Kaynaklı Atıklar,(Prosesten kaynaklı emisyon, atıksu, tehlikeli ve tehlikesiz atıklar) % 50
Proses Dışında Kaynaklanan Atıklar (Ofisler, yemekhane, revir, bakım sırasında çıkan atıklar...) % 50

Burada Proses Dışında Kaynaklanan Atıklar üç aşağı beş yukarı hemen her endüstride oluşan, oluşması öngörülen atık türleridir.
Prosesten kaynaklı atıklar için ise saha çalışması ve iş akım şeması-proses özetine ihtiyaç vardır. Şu anda senin %50'ye ihtiyacın var anladığım kadarı ile. Bunu da almanın iki yolu var:

1- Mantar üretim tesisinde çalışan bir meslektaşımız burada iş akım şemasını ve proses özetini paylaşacak.
2- Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan daha önceden yapılmış bir Mantar Üretim Tesisi Proje Tanıtım Dosyasını veya ÇED Raporunu bilgisayarına indirerek inceleyeceksin.

İkinci yol biraz daha iyi görünüyor şu anda :)
 
Melih, verdiğin bilgiler çok güzel ÇED raporuna bakacağım.

Ancak benim merak ettiğim prosesden ziyade, kompost atıklar oluşuyor üretim sonunda, bunlar nasıl değerlendirilebilir bertaraf veya geri kazanım açısından?

Biraz daha çıkan atığın teknik bilgisi lazım, kalorifik değeri nedir? enerji üretiminde kullanılabilir mi? tarım için faydalı diye biliyorum ama detay bilgim yok.

Ama belki ÇED dosyasında da bu bilgiler olabilir bi araştırayım.
 
Üst