• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

market ambalaj atıkları hakkında

Evrem Yeşil

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
22 Mayıs 2013
Şehir
Adana
Firma
AMBALAJ
merhaba herkese,
marketler sıfır atık kapsamında ambalaj atıklarını belediye sistemine vermemeye başladılar. Bu durumu yaşayan var mıdır? ne kadar belediye sistemine vermeleri gerektiğini söylesekte bizler sıfır atık sistemine kurduk satacağız diyorlar.
 
Merhaba,

Sıfır atık yönetmeliği madde 10 (Sıfır Atık Yönetim Sistemi Kuran Bina ve Yerleşkelerin Yükümlülükleri) fıkra 4 der ki:
Sıfır atık yönetim sistemi kapsamında biriktirilen atıklar, mahalli idarelerin sıfır atık belgesi bulunması ve atıkları ayrı toplaması halinde mahalli idare tarafından kurulan toplama sistemine; mahalli idarenin sıfır atık belgesi bulunmaması halinde sıfır atık yönetim sistemi kapsamında biriktirilen atıklar Bakanlık ve/veya il müdürlüğünden gerekli izin ve/veya çevre lisansı almış atık işleme tesislerine verilebilir.

Dolayısı ile mahalli idarenin sıfır atık belgesi varsa ve yönetmelik kapsamındaki atıkları topluyorsa vermek zorunda. Şayet mahalli idarede böyle bir şey yoksa, bu kez de Ambalaj Atıklarının Kontrolü Yönetmeliği gereği; Ambalaj Atığı Yönetim Planında yer alan belediyenin belirttiği lisanslı tesise vermek zorunda.
 
Üst