• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Masterbatch üretimi

cansu34

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
19 Mart 2012
Firma
Hedef Çevre
Arkadaşlar merhaba?
Aranızda masterbatch üretimi yapan firmada çalışan var mı? Bu firmalar çevre iznine tabi mi? Bilgisi olan paylaşırsa sevinirim.
 
@cansu34
Kolay gelsin masterbatch boya üretimi mi yapıyorsunuz? Eger yapıyorsanız yakma veya prosesten cikan bir toz vb madde var mi
 
@Adalet savascisi ham madde olarak granül pigment, kalsit, karbon siyahı alınıyor sıcak mikserde hamur haline getiriliyor. Sonra kırma makinesinde kırılıyor ve ekstrüderde granül haline getiriliyor. Yakma prosesi mevcut değil sıcak mikserlerdeki ısı çok az. Sıcak mikserden toz çıkışı oluyor ve davlumbaz mevcut, kırma makinesinin de davlumbazı var.
 
@cansu34
Büyük ihtimalle hava emisyonundan girebilirsiniz. Kullandiginiz hammadde miktari ne kadar onu soyler misiniz? Siz yonetmeligin ek 2 maddesi 4.8 e girebilirsiniz[/QUOTE]
 

361 ton/yıl alçak yoğunluklu polietilen granül, 17 ton/yıl karbon siyahı, 6 ton/yıl kalsit, 70 ton/yıl Yumuşatıcı, 33 ton/yıl pigment
 
masterbatch üretimi kapsam dışıdır. danışmanlık yaptığım zamanlardan hepsi kapsam dışı almıştır. bazı görevliler 4,19 a tabi tutsa da kapsam dışıdır. plastik renklendirmeden hiçbir farkı yoktur. Kullanılan boya pigmen olduğu için emisyondan da muaf olabiliyorlar.

Siz yine il çevreden görüş sorun derim.
 
Üst