• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Mazot Taşınması Depolanması Hakkında?

Fatih Özcan

Site Kurucusu
Katılım
7 Aralık 2008
Şehir
Yurt Dışı
Firma
ABL Group
Arkadaşlar mazotun ve benzinin nasıl taşınacağı ve depolama şartları hakkında elinde döküman, talimat yada prosedür olan var ise yardımcı olursa memnun olurum... Ayrıca var ise mazot ve benzinin tehlikeleri..
 
TS 12820:2006+T1:2007 dahil

Arkadaşlar biraz daha ataştırınca Türk Standartları Enstitüsünün standardı olduğunu gördüm. Standart her yerde dağıtıldığı için burdan yayınlamakta sakınca görmüyorum. Akaryakıt İstasyonları - Emniyet Gereklikleri TS 12820:2006+T1:2007 dahil standart ektedir.
 

Ekli dosyalar

  • TS 12820.pdf
    593.9 KB · Görüntüleme: 108
merhaba arkadaşlar,

Biz fabrika bünyesinde yer altı tankı yapmayı ve buradan yakıt ikmali yapmayı planlıyoruz bu konu ile ilgili isg ve çevre mevzuzatları gereğince yapılması gerekenler hakında bilgisi olan arkadaşların görüşlerini bekliyorum Nasıl bir yol izleyip nereden başlamak gerekiyor acaba?
 
Çevre açısından, 1.000 ton üzeri bir kapasitesi varsa ek-2 listesinde yer alıyor. bu yüzden çevre iznine tabi diye biliyorum.
 
Aylık günlük değil tank kapasitesi bu. Bu değerin altındaysa muhaftır. Başvuruda bulunup muhafitet almanız yeterli olacaktır diye düşünüyorum. Yinede Çevre İl Müdürlüğüyle görüşmenizde fayda var.
 
@Turan Elieyioğlu


Biz bir firmamda yaptık,büyükşehir belediyesine başvuruyorsunuz,ticari amaçlı olmadığını kendi araçlarınıza yakıt ikmali yapacağınızı belirtirseniz diğer benzin istasyonlarına uygulanan bazı yasal prosedürden muaf oluyorsunuz.ÇED gerekli değildir,itfaiye den rapor, planı vb. birsürü evrak isteniyor.Başvurduğunuzda neler olduğunu görebilirsiniz.
 
@Tuğba Coşkun
Yerüstü 3 tonluk mazot tankı sadece araçlara yakıt ikmali için kullanılıyorsa Çevre ve İSG açısından bir bildirim veya izin alınması gerekiyor mu?
 
@tuba-ak
Aynı durum bizim firmamızda da mevcut. Yerüstü 1 Tonluk mazot tankımız var ve sadece forkliftlerimize yakıt ikmali yapıyoruz.Bununla ilgili olarak çevre izni vb. konuları kapsayan durumlarda izin alınması gerekli midir?

NOT: Mazot tankımızdan önce "ÇED gerekli değildir" ve "Çevre Kanununca Alınması Gereken İzin ve Lisanslar Hakk. Yönetmeliğe" göre kapsam dışı yazımız alınmış. Fakat alınan ilgili yazılardan sonra mazot tankı faaliyete geçirilmiştir.

Lütfen konu hakkında yardımlarınızı bekliyorum.
Teşekkürler.
 
Üst