• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Memur Maaşları - Asgari Ücret

bu mühendis/büro demiş 3291 falan kaçımız 3291 lirayı bir arada gördükki. hizmetli personel bile yukarıda görüldüğü gibi daha fazla maaş alıyor. yeni mezun bir çevre mühendisinin hizmetliyle aynı miktara gelmesi için 1,5-2 sene çalışması gerekiyor.
 
Memurların hakkı korunmaya gelince tonlarca memur piyasaya dökülüyor. O memurlardan bir tanesi de çıkıp asgari ücret neden böyle diye pankart açmıyor. Herkes kendi derdinde tabi.
Otobüse binilir:
Öğretmen, bir öğretmen ücreti uzatır
Öğrenci, bir öğrenci ücreti uzatır.
Memur, bir memur ücreti uzatır.

Halkın ne suçu varsa artık. Daha ne kadar abanacaklar bakalım.
Organizede bazen gezerken yanımdan porsche, ferrari daha bir çok adını dahi bilmediğim farklı marka spor araba geçiyor. O arabaya binen patronun işçisi asgari ücret alıyor.
 
@MustafaKaptan

burada verdikleri rakamların net rakamlar mı yok sa brüt rakamlar oldukları belli mi? malum sgk'da brüt rakamlar görünür...
öyle bile olsa oy oy diyorum.... :)
 
neden mühendisin 8/1indekinin maasını değilde 1/4ündeki mühjendisin maası hesaplanıp verilior onu hic anlamış değilim cunku memurlar 4 dereceye dusunce tazmınatı bır artar bırde 2.dereceden ititbaren artar neden bizimkilerin maası hep 1/undendir bir ögretmenin maası hep meslege yeni girmiş ek ders ücreti almamıs haliyle gösterilirde onlar az maas alıyor diye bir ortam hazırlanır...
 
Üst