• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Merkezi laboratuvar belirleme sistemi hakkındaki düşünceleriniz?

D

deleted25658

Çalıştay ile ilgili görüşlerniz nelerdir? Yeni gelecek sistemin avantaj ve dezavantajları sizin açınızdan nelerdir?

Merkezi Laboratuvar Belirleme Sistemi (MELBES) Çalıştayı 27-28 Ekim 2018 tarihlerinde Antalya’da yapıldı. Çevre Mevzuatı kapsamında yapılan ölçüm ve analiz işlerinin, insan müdahalesinden uzak, objektif ve adil bir yöntemle yetkili laboratuvarlara dağıtımının yapılacağı ve işletmelerin ihtiyacına uygun laboratuvarı seçebilecek bir eşleştirme programının oluşturmasına yönelik hazırlanmakta olan Merkezi Laboratuvar Belirleme Sistemi (MELBES) Çalıştayı 27-28 Ekim 2018 tarihlerinde Antalya’da gerçekleştirilmiştir. Çalıştay ÇED, İzin ve Denetim Genel Müdürü Sayın Muhammet ECEL’in açılış konuşması ile başlamıştır.

Sayın ECEL konuşmalarında, Bakanlık olarak çevresel, ekonomik ve sosyal etkenleri bütüncül bir yaklaşımla ele alarak; sürdürülebilir çevre ve sürdürülebilir kalkınma anlayışımız ile hedeflerimize yönelik çalışmalar gerçekleştirdiğimizi ve gerçekleştireceğimizi ifade etmiştir. Çalıştayı düzenlemekteki amacımızın MELBES Sistemi hakkında Bakanlık olarak bugüne kadar yapmış olduğumuz çalışmaların aktarılması, sonrasında oluşturulan yazılım ile iş dağıtımı sistemine geçilmesi halinde, laboratuvarların önerilerinin, tecrübelerinin ve beklentilerinin alınması olduğunu belirtmiştir. Çalıştay, yetkili laboratuvar çalışanlarından çalışma gruplarının oluşturulması, grup çalışmalarının sunumları ve değerlendirmelerine göre hazırlanan sonuç raporunun sunulması ile tamamlanmıştır.
 
şuana kadar kötü oldu bölgesel bazlı olacak dendi ama gördüğümüz duyduğumuz kadarıyla atamalar çok tutarsız melbes geldikten sonra iş hacmi olarak zarardayız tabi bu bir süreç diyenlerde var çed ölçümleride melbesten muaf tutuldu mesela bunuda anlamış değilim melbesin belirli bir algoritması var dağıtım yapılırken ama astarı yüzden pahalıya gelen işleri bile ceza puanı yememek adına kabul eden yada bu sefer ceza yiyelim olaylarıda var bilmiyorum inşalah hayırlısı olur işler şuan istediğimiz gibi gitmiyor bildiğim bu
 
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .


ÇEVRE REFERANS LABORATUVARI DUYURUSU
BAKANLIĞA YAPILACAK İLK BELGE VE KAPSAM GENİŞLETME BAŞVURULARI HAKKINDA DUYURU
03 Nisan 2019
13.02.2019 tarihli 67516161-020-E.35635 sayılı MELBES Sistemi Hk. Olur konulu Bakanlık Makam Oluru’ nun 2.Maddesi çerçevesinde Bakanlığımıza ilk defa Yeterlik Belgesi başvurusunda bulunacak veya 3. Maddesi çerçevesinde Bakanlığımıza Kapsam Genişletme Başvurusunda bulunacak laboratuvarların değerlendirilmesi amacıyla Bakanlığa sunacağı dosyada bulunması gereken Bilgi ve Belgeler aşağıda yer almaktadır.
İLK BELGE BAŞVURUSUNDA İSTENEN BİLGİ VE BELGELER:
1. Laboratuvarın Adı,
2. Laboratuvarın Adresi ve İletişim Bilgileri,
3. Laboratuvarın Tanıtımı,
4. Organizasyon Şeması,
5. Türk Akreditasyon Kurumu’ na başvurusu, (varsa onay yazısı ve denetim formu)
6. Başvuru Kapsamaları: (Mevzuat/Kapsam/Metot/Parametre),
7. Laboratuvar Kurma Çalışmalarına Başlandığını Gösterir Belgeler;
a) Ölçüm ve Analiz Cihazların Satın alınma tarihini gösterir Belgeler
(Fatura/dekont sureti vb)
b) Ölçüm ve Analiz Cihazları listesi:
c) Ölçüm ve Analiz Cihazlarını gösterir Fotoğraflar:
ç) Ticari Sicil Gazetesi:
d) İşyeri Açma Belgesi (GSM Ruhsatı):
e) Faaliyet Belgesi/Tüzel kişiliği gösterir belge:
8. Laboratuvar Yerleşim Planı,
9. Fiziki şartları gösterir fotoğraflar,
10. Personel Yeterliliği,
a) Personel Sayısı, Adı, Soyadı, Mesleği ve Görevi:
b) Eğitim durumu gösterir belgeler:
c) Laboratuvar Tecrübeleri ve Aldığı sertifikaları,
ç) Laboratuvar Sorumlusunun deneyimi:
d) SGK Kayıtları


KAPSAM GENİŞLETME BAŞVURUSUNDA İSTENEN BİLGİ VE BELGELER:
1. Laboratuvarın Adı:
2. Laboratuvarın Adresi ve İletişim Bilgileri:
3. Organizasyon Şeması
4. Türk Akreditasyon Kurumu’ na başvurusu ve onay yazısı, (varsa denetim formu)
5. Kapsam Genişletme Başvuru Kapsamaları: (Mevzuat/Kapsam/Metot/Parametre)
6. Kapsam Genişletilen Parametrelere ait;
a) Ölçüm ve Analiz Cihazların Satın alınma tarihini gösterir Belgeler
(Fatura/dekont sureti vb)
b) Ölçüm ve Analiz Cihazları listesi:
c) Ölçüm ve Analiz Cihazlarını gösterir Fotoğraflar:
7. Laboratuvar Yerleşim Planı:
8. Fiziki şartları gösterir fotoğraflar:
9. Kapsam Genişletilen parametrelerde görevlendirilecek Personel Yeterliliği;
a) Personel Sayısı, Adı, Soyadı, Mesleği ve Görevi:
b) Eğitim durumu gösterir belgeler:
c) Laboratuvar Tecrübeleri ve Aldığı sertifikaları,
ç) Laboratuvar Sorumlusunun deneyimi:
d) SGK Kayıtları
Başvuruların değerlendirilebilmesi için, yukarıdaki Bilgi ve Belgeleri içeren dosyanın Ek-1 ve Ek-2 de verilen “Dosya İçeriği Kontrol Listesi” ile birlikte en geç 15 Nisan 2019 tarihine kadar Bakanlığımıza gönderilmesi gerekmektedir.
Söz konusu 2. ve 3. Maddeler çerçevesinde daha önce Bakanlığımıza resmi yazı gönderen laboratuvarların da bu duyuruda istenen Bilgi ve Belgeleri içeren dosyayı Ek-1 ve Ek-2 de verilen “Dosya İçeriği Kontrol Listesi” ile birlikte en geç 15 Nisan 2019 tarihine kadar Bakanlığımıza göndermesi gerekmektedir.

Başvurularınız, Bakanlığımızca değerlendirildikten sonra laboratuvarınıza yazılı olarak bilgi verilecektir.

Bilgilerinize önemle duyurulur…
 
Arkadaşlar ben melbes üzerinden başvuruda bulundum sistem bir saat içinde atamayı yapmış. Firmanın Vergi numarası istanbulda kayıtlı ve eçbs kaydı yapılırken istanbul adresi girilmiş olduğundan sanırım melbes sisteminde tesisin bulunduğu şehir istanbul görünüyor aslında tesis muğla da. Atanan Lab. değiştirmemiz için güncelleme açtı ancak ben şehir alanına müdahale edemiyorum, bakanlığı arıyorum henüz ulaşamadım. Böyle bir problem yaşayan oldu mu?
 
yani bende melbese kayıt yaptım lab.firması atandı ve eksik parametre girmişiz ve atanan firmadan güncelleme açmasını istedik açtı ama hiç bir şekilde parametre ekliyemiyoruz ?‍♀️ sizin msjınız üstüne bnde kndı sıstemimden denedim ama guncellenmiyor fırma bılgıleri malesef?‍♀️:confused:
 
genelde güncelleme ile danışman eksik girebiliyor güncelleme ile düzeltiliyordu ama sorun olmuş demek ki bakanlığa iletin mutlaka ..
 
@Ferhat Elçi malesef parametreyı eklıyorum adeti giriyorum kaydet diyorsunz ama asla kaydetmıyor hep o ilk basvuru kalıyor ne parametre ekliyebiliyorsunuz nede adet degerlerini değiştirebiliyorsunuz ?‍♀️
 
Üst