• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Merkezi laboratuvar belirleme sistemi hakkındaki düşünceleriniz?

D

deleted25658

Çalıştay ile ilgili görüşlerniz nelerdir? Yeni gelecek sistemin avantaj ve dezavantajları sizin açınızdan nelerdir?

Merkezi Laboratuvar Belirleme Sistemi (MELBES) Çalıştayı 27-28 Ekim 2018 tarihlerinde Antalya’da yapıldı. Çevre Mevzuatı kapsamında yapılan ölçüm ve analiz işlerinin, insan müdahalesinden uzak, objektif ve adil bir yöntemle yetkili laboratuvarlara dağıtımının yapılacağı ve işletmelerin ihtiyacına uygun laboratuvarı seçebilecek bir eşleştirme programının oluşturmasına yönelik hazırlanmakta olan Merkezi Laboratuvar Belirleme Sistemi (MELBES) Çalıştayı 27-28 Ekim 2018 tarihlerinde Antalya’da gerçekleştirilmiştir. Çalıştay ÇED, İzin ve Denetim Genel Müdürü Sayın Muhammet ECEL’in açılış konuşması ile başlamıştır.

Sayın ECEL konuşmalarında, Bakanlık olarak çevresel, ekonomik ve sosyal etkenleri bütüncül bir yaklaşımla ele alarak; sürdürülebilir çevre ve sürdürülebilir kalkınma anlayışımız ile hedeflerimize yönelik çalışmalar gerçekleştirdiğimizi ve gerçekleştireceğimizi ifade etmiştir. Çalıştayı düzenlemekteki amacımızın MELBES Sistemi hakkında Bakanlık olarak bugüne kadar yapmış olduğumuz çalışmaların aktarılması, sonrasında oluşturulan yazılım ile iş dağıtımı sistemine geçilmesi halinde, laboratuvarların önerilerinin, tecrübelerinin ve beklentilerinin alınması olduğunu belirtmiştir. Çalıştay, yetkili laboratuvar çalışanlarından çalışma gruplarının oluşturulması, grup çalışmalarının sunumları ve değerlendirmelerine göre hazırlanan sonuç raporunun sunulması ile tamamlanmıştır.
 
@kubraeren ben tecrübeden çok disiplinsizlik,dikkatsizlik ve yaptığı işin farkında olmadan yapmalarını kastetmiştim.. ayrıca da @Manolya Kandemir e katılıyorum hepimiz tecrübesiz başladık ancak işi bilen insanlar yanımızdaydı bahsettiğim laboratuvar ölçüm, rapolarlama, muhasebe ekibine kadar özensiz ve tecrübesiz izlenimi vermektedir.
 
Merhabalar Dökümcülük sektöründe ugraşan bi firmamız için melbes üzerinden döküm kumu analizi yapıcaz hangi seçenekleri seçmemiz gerekıyor acaba bilen varmı?
 
atık olarak mı döküm kumunuz? eğer öyleyse atık başvurusu diye bir seçenek var. Ancak bir laboratuvara sorarsanız daha sağlıklı olur. Melbes dışı yaptırılma ihtimalide var.
 
eet atık melbes labaratuvarıyla görüştüm anlattılar az önce bundan öncede tubitak yaptırmıştık orda kararsız kaldım tubitak telefona bakan olmaz diye düşünuyorum teşekkürler hakan bey.
 
@taha yasin karataş TÜBİTAK Ek 3 B analizi yapar. 5 yılda bir yenilenmesi gerekir. Atığın tehlikeli olup olmadığını belirler. Çevre laboratuvarları ise Ek 2 analizi yaparlar. Atıkların Düzenli Depolanmasına Dair Yönetmelik kapsamında yapılır ve atığın hangi kategori (1-2-3) olduğunun tayini yapılır.
 
Melbesten Atıksu konulu çevre izin kapsamında talep oluşturduğumuzda tarih girmesek de başvurumuza istinaden atanacak İl Müdürlüğü Uzmanının sistemine düşse de tarihi uzman belirlese laboratuvar ataması yapılsa bizde daha az yorulsak olmaz mıydı?

Hava Emisyon konulu çevre izni için öncelikle sistemden VTR başvurusu gerekse Uzman yine tarihi belirlese Laboratuvar ataması yapılasa VTR yi laboratuvar ile İl Müdürlüğü oluştursa sonra sistemden VTR istinaden emisyon ölçümü programlansa felan
 
"İl Müdürlüğü Uzmanının sistemine düşse de tarihi uzman belirlese" tarihi belirledi diyelim, o tarihte tesis çalışmıyor, bakımda vb. durumla karşılaşılsa. İl müdürlüğünde ki uzmanın o tarihi değiştirmesi için nasıl yol izleyecek. Ki değişim imkanını da il müdürlüğüne versinler diyelim. O zaman da taşra teşkilatı merkezden kopmuş olacak :). Bakanlık bu işleri kendi veya taşra teşkilatına yaptırsa ortada ne çevre danışmanı kalır ne de laboratuvar. Tüm işler bakanlık bünyesinden yapılmış olacak.
 
:koptum:
Bence ülkemizdeki MELBESİN durumunu bu eski video açıklıyor gibi :komik: Kimsenin tesisine bakanlık karışamaz yani, o bu biçim laboratuvar tutar bu o biçim laboratuvar tutar. Herkesin arıtmasına kimse karışamaz lakin analizler bakanlıktan istenebilir amma lakin o öyle değildir. :koptum:

Ekli dosyayı görüntüle videoplayback.mp4
 

Ekli dosyalar

  • videoplayback.mp4
    3.6 MB
Merkezi Laboratuvar Belirleme Sistemi (MELBES) Çalıştayı
Sayın ilgili;

2001 yılında Bakanlığımız bünyesinde kurulan Türkiye Çevre Koruma Vakfı, Bakanlığın desteklenmesi ve güçlendirilmesi faaliyetleri yanında, ülkemiz çevre değerlerinin korunması ve geliştirilmesine yönelik çalışmalara katkı ve destek sağlayan bir sivil toplum kuruluşu olarak faaliyetini sürdürmektedir.

T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü’nün öncülüğünde, 22-26 Kasım 2019 ve 23-26 Kasım 2019 tarihleri arasında iki grup halinde Maritim Pine Beach Belek/ANTALYA’da Merkezi Laboratuvar Belirleme Sistemi (MELBES) Çalıştayı düzenlenecektir.

1.grup laboratuvarları kapsayacak olup 22-26 Kasım 2019 tarihleri arasında gerçekleşecektir. 3.750 TL (KDV dâhil)
katılım bedelini Türkiye Çevre Koruma Vakfı İktisadi İşletmesi adına T.C. Ziraat bankası Ankara Ümitköy Şubesi İBAN: TR 39 0001 0016 7152 1264 1250 45 no’lu hesaba yatırdıktan sonra, 31 Ekim 2019 tarihine kadar başvuru.tucev.org sitesinden kayıt formunu doldurarak sistem üzerinden kayıt yaptırabilirler.(Bu ücret mukabilinde tek kişilik odalarda her şey dâhil konaklama, sarf malzemeleri, havaalanından otele, otelden havaalanına belirtilen saatlerdeki transferler organizasyon tarafından karşılanacaktır.) Otele girişler 22 Kasım 2019 tarihinde saat 14.00’da yapılacaktır. Faaliyet 23 Kasım 2019 tarihinde saat 09.30’da başlayacaktır. Çalıştay 25 Kasım 2019 tarihinde program bitimine göre sonra erecek olup, Katılımcılar 26 Kasım 2019 tarihinde saat 12.00’da odalarını boşaltmakla yükümlüdür. 26 Kasım 2019 tarihinde çalıştay bitiminde toplu transferlerle havaalanına aktarımları sağlanacaktır.



2. grup ise Sanayi sektörleri ve Danışman firmaları kapsayacak olup 23-26 Kasım tarihleri arasında olacaktır. 3.250 TL (KDV dâhil) katılım bedelini Türkiye Çevre Koruma Vakfı İktisadi İşletmesi adına T.C. Ziraat bankası Ankara Ümitköy Şubesi İBAN: TR 39 0001 0016 7152 1264 1250 45 no’lu hesaba yatırdıktan sonra, 31 Ekim 2019 tarihine kadar başvuru.tucev.org sitesinden kayıt formunu doldurarak sistem üzerinden kayıt yaptırabilirler.(Bu ücret mukabilinde tek kişilik odalarda her şey dâhil konaklama, sarf malzemeleri, havaalanından otele, otelden havaalanına belirtilen saatlerdeki transferler organizasyon tarafından karşılanacaktır.) Otele girişler 23 Kasım 2019 tarihinde saat 14.00’da yapılacaktır. Faaliyet 24 Kasım 2019 tarihinde saat 09.30’da başlayacaktır. Çalıştay 25 Kasım 2019 tarihinde program bitimine göre sonra erecek olup, Katılımcılar 26 Kasım 2019 tarihinde saat 12.00’da odalarını boşaltmakla yükümlüdür. 26 Kasım 2019 tarihinde çalıştay bitiminde toplu transferlerle havaalanına aktarımları sağlanacaktır.

Kayıtlar başvuru.tucev.org adresinden 2 grup halinde yapılacaktır katılımcı kendine uygun olan, kendini kapsayan gruptan sisteme giriş yaparak kayıt oluşturmakla mükelleftir.



SON BAŞVURU 31 EKİM 2019

Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
 
Çalıştay parayla olur mu? bu nedemek şimdi!!!!!o_Oo_Oo_O
[automerge]1570199063[/automerge]
konaklama ulaşım vs denmiş ücret dahilinde. ben konaklamak istemiyorum otelde sadece çalıştaya katılmak istiyorum belki?
 
Paralı çalıştay mı olur demeyin burası Türkiye, parasız olmaz..! . Yine birilerine peşkeş çekilmiş anlaşılan :mad:.
Yap Ankarada kim nerde kalıyor ne yer ne içer gelen düşünsün. Bu şekilde çalıştaya yoğun katılım sadece laboratuvarlarca olur. Sektör temsilcileri ve danışmanlardan katılım komik rakamda kalabilir..
 
Merhaba iyi günler, MELBES sisteminde yeni firmalar için girişte bilgi güncellemesinde faaliyetimi bulamıyorum yardımcı olabilir misiniz?
Firmam Un ve kepek üretimi yapıyor. İç tetkik gibi belgelerde Ek-2 'nin 10.8 maddesi (Ek-1 ve Ek-2 listelerinde yer almayan, alıcı ortama atıksu deşarjı olan işletmeler. 1,2) olarak geçmektedir. Atıksu başvurusu yapmam gerekiyor süresi geldi. Acil yardımcı olur musunuz??
 
Bi de benim sorum olacak arkadaşlar, Atanan laboratuarı değiştirme hakkımız var mı varsa MELBES 'den mi yapılıyor?
iyi çalışmalar...
 
@_aymer Aşağıdaki gibi seçebilirsiniz. Hiç olmadı, "diğer" seçeneklerini seçip, başvurunuzu ivedilikle yapabilirsiniz. Sonradan ayarlar kısmından değişiyor.

Melbes - Faaliyet Seçimi.jpg

@Akif Güvercin Hocam maalesef MELBES'te atama yapıldığında laboratuvar iptal edebiliyor sadece. Onların da puan cezası alma durumu olduğu için, atanan işi reddetmiyorlar.
 
Üst