• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Mesleki Etik-Çevre Mühendisliği

Çağlar Kahraman

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
3 Şubat 2011
Firma
İstanbul Tuzla OSB / Bölge Müdürü - Çevre Mühendisi
Sayın meslektaşlarım;
Bugun Çevre Mühendisliği alanında en son karşılasacagımı düşündüğüm terbiyesizlik diyebileceğim bir olayla karşılaştım. gürültü ölçümü yaptırdığımız taşeron bir laboratuvar firması 800 tl ye anlaştığımız Ek-2 listesinden bir firmaya seneye bize verin hatta sözleşmenizi bozun biz 300 tl ye yaparız demiştir.
bu konuda yorum yapamaya dahi gerek duymuyorum ancak bu sayede bizi muhasebeci gibi evrak girişi yapan, pazarlamacı gibi kapı kapı dolaşan, ve tesislerde gereksiz görülen bir meslek grubu durumuna düşürmüştür.
unutmayalım ki bazılarımız daha üniversiteyi bile kazanamamışken meslektaşlarımız bu mesleği hak ettiği yerlere getirmeye çalışmıştır ancak bu dönemin çalışanları olarak biz kendi sonumuzu hazırlamakayız.
lütfen mesleki etiği düsünün biraz arkadaşlar. eminimki bir çoğumuzun tek sermayesi elindeki diploması ve bence kağıt parçası olan belgesidir. biz bu sermayeyi sonuna kadar tüketmek üzereyiz. o firma ne verirse biraz eksiğine anlaşırım mantığıyla mesleğin kalbine sapladığımız bu nankörlük bıçağı birgün birçok arkadaşımızı üzecektir. biz daha mesleki terbiyeyi alamamış meslektaşlarımız varken asla birlik olamayız..
Tüm meslektaşlarımı mesleki etiğe davet ediyorum. bir daha bu tarz bir olayla karşılaşırsam firmanın adınıda yazacağım burdan.
Saygılarımla...
 
ben daınşman firmada çalışmıyorum hiçbir alakam da yok ama arkadaşa sonuna kadar katılıyorum...eğer mesleki açıdan bu yapılan işlerin biraz daha önemli sayılabilmesi için bizleri daha seçici olmaya davet ediyorum..
 
sonuna kadar katılıyorum.bence firma adınıda versen sana kimse niye verdin demezdi.ama vermediğin iyi olmuş.malasef bunun gibi olaylara hergün rastlıyoruz.şirket sahiplerine teklif verdiğimizde gizlilik ilkesine uymadan senden önce teklif veren firmaların fiyatlarını resmen önüne atıyor.bak sen bu fiyatı vermişin ama bu işi senin verdiğinin üçtebirine yapan var dercesine alaylı bir ifade ile bakıyor.malasef bakanlık bu olaya el atmazsa çevre mühendisi arkadaşlar bu konuda bişi yapmayacak.çünkü bu arkadaşlar daha önce ticaret yapmamışlar ve ticaretin ne olduğunu bilmiyorlar.yıl sonu vergiler ve kdv geldiğinde görecem ben bunlarıo zaman tank edecek kafaları ama bi kere itibar gidince bir daha gelmesi zor arkadaşlar.bana göre illerde danışman firmalar birlikle hareket etmeli en azından ,bakanlığın alacağı kararı beklemeden.bu işin firma firma taban fiyatları çıkmalı.yemci,uncu,makinacı.kağıtcı v.b.ama harbiden üzülüyorum ve herkezi sorumlu tutuyorum.bir şey yapmalı.
 
Gerçekten kanayan bir yara haline geldi bu durum. Benimde danışmanlık ile ilgim yok fakat ilerisi ne gösterir bilinmez. Bu nedenle bu konuda çalışsın çalışmasın herkesin destek olması gerekiyor. Bu konuda kesinlikle birşeyler yapılmalı. Oda görüşü alan oldu mu bu konuyla ilgili..
 
ÇMO nun fiyat taslak çalışması var.Bakanlık tarafından ücretler konusunda ÇMO ya yetki verilmezse ÇMOnun yayınlayacağı fiyat tarifesinin bağlayıcı olmayacağı düşünülüyor. Bu yüzden ÇMO tarife yayınlamak için Bakanlık ile görüşmelerin sonucunu bekliyor.
 
200 TL'ye anlaşan firmalar var bizzat şahidim. Bırak verdiğin yol parasını kafanı yorduğuna değmez. Bakkalda limon satar gibi mühendislik yapıyor insanlar ne yazık ki.
 
Arkadaşlar oda ile irtibata geçmek lazım ilerisi hiç parlak görünmüyor.Böyle bir durumu kabul etmek insanın gerçekten gücüne gidiyor,mesleğimizin aciz durumda olduğunu gösteriyor. Mutlaka bir çözüm bulunmalı,bizim bakanlık hiç bunları düşünmüyor ne yaparlarsa yapsın diyor sanki...
 
Üst