• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

metal, demir ve demir dışı hurda alınacak izinler ve izlenecek yol nedir?

Ece Altıntaş

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
5 Ağustos 2011
Atık yönetimi genel esasları yönetmeliğinde bu maddelere giren bir tesis için alınacak izin ve lisanslar nelerdir?

12 METALLERİN VE PLASTİKLERİN FİZİKİ VE MEKANİK YÜZEY İŞLEMLERİNDEN VE ŞEKİLLENDİRİLMESİNDEN KAYNAKLANAN ATIKLAR
12 01 Metallerin ve Plastiklerin Fiziki ve Mekanik Yüzey İşlemlerinden ve Biçimlendirilmesinden Kaynaklanan Atıklar
12 01 01 Demir metal çapakları ve talaşları
12 01 02 Demir metal toz ve parçacıklar
12 01 03 Demir dışı metal çapakları ve talaşları
12 01 04 Demir dışı metal toz ve parçacıklar


17 04 Metaller (Alaşımları Dahil)
17 04 01 Bakır, bronz, pirinç
17 04 02 Alüminyum
17 04 03 Kurşun
17 04 04 Çinko
17 04 05 Demir ve çelik
17 04 06 Kalay
 


TEBLİĞ YENİ BAZI MADDELERİDE DAHA YÜRÜRLÜKTE DEĞİL :s METAL-HURDA TOPLAMA AYIRMA ve GERİ KAZANIM LİSANSLARI ALINMASI GEREKİYOR BİLDİĞİM KADARIYLA BUNLARI ALIRKENDE ÇEVRE KANUNUNCA ALINMASI GEREKEN İZİN VE LİSANSLAR YÖNETMELİĞİNE GÖRE HAREKET ETMENİZ GEREKİO..TEBLİĞDE BU ATIKLARI TOPLAMA VE GERİ KAZANIM TESİSLERİNDE GEREKEN SARTLAR BELİRTİLMEKTE.
LİSANS VE İZİN BASVURUSUNDA DA UYGUNLUK YAZINIZ OLMASI LAZIM.DİĞER BELGELER SE SABİT.
 


Aslinda Önce bu maddelere gİren bİ tesİs derken neyİ kasteddİĞİnİzİ sormak en mantiklisi olcak :) bu maddelerİ Üreten bİ tesİsİ mİ yoksa toplayanmi, yoksa gerİ kazanan mi.??
 


Tamm toplama lİsansi alinmasi lazim o zamn..e-zİn yÖnetmelİĞİnde geÇİcİ ÇaliŞma İznİ almak İÇİn gereken evraklari bİ araŞtirin hangİlerİ var hangİlerİ yok..uygunluk yazisi İÇİn baŞvuru yapacaksiniz toplama tesİsİnde hangİ Şartlar aranio onlara bİ bakin..bunlar da teblİĞ de mevcut..İzİnler konusundada uygunluk dİlekÇenİzİ yazdiĞinizda sİze bİlgİ verİrler.kİ emİsyon ve deŞarj hakkinda en azindan muafİyet yaziniz olmasi lazim.
 


Firmayı yeni aldık ve daha başlamadım... firma metal, demir ve demir dışı hurda toplama parçalayıp paketleme yapıyor... geri dönüşüm veya işleme yapmıyor...
 
Üst