• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

mezarlıklara atıksu hatları ve fosseptiklerin uzaklığı???

Tülin Türüt

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
9 Ocak 2013
herkese merhaba
arkadaşlar zaman zaman mezarlığına yakın fosseptik olmasıyla ilgili şikayet dilekçeleri geliyor.. bununla ilgili yönetmelik bulamıyorum... bilgisi olan var mı..içme ve kullanma suyu kaynak ve hatlarına mesafe belirtilmiş mezarlık yönetmeliğinde ama atıksuyla ilgili bir bilgi bulamadım...
 
5. Bu alanda mevcut mezarlıklarda yeni gömüye izin verilmez ve yeni mezarlıklar da açılamaz.
SU HAVZALARI KORUMA YÖNETMELİĞİ'nde yer almaktadır.
En yakın örnek: "T.C. İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İZMİR SU VE KANALİZASYON İDARESİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ" bilgi kaynağı ile iletmek istedim. Umarım yardımcı olabilmişimdir.
 
yeni değilse mezarlık yani izmir ilinde ki uygulama değil de daha genel bir yönetmelik gerek bana.. şimdi baktım buna aradığımı bulamadım..başka bilgisi olan var mı arkadaşlar
 
Genel olarak mezarlık alanında içme ve kaynak suları değerlendirme altında tutuluyor. O nedenle mevzuat ve yönetmeliklerde atıksu ve foseptik olarak bulma ihtimaliniz çok dar alandan ibarettir. Dilekçeler de yer alan konu tam olarak mezarlıkların yakınında yer alan foseptik çukuru mu ya da atıksu geçen hat mı mevcut ? ve çalıştığınız yer kamu kurumu mu? Ona göre size yol haritası ifade edeceğim.
 
Merhaba Seda hanım.. Kamuda çalışıyorum.Kırsal alanda kişilerin bahçesine arazisine yaptığı aile mezarlıkları ile ilgili ara ara şikayetler geliyor.. komşu hanelerin mezarlığa yakın fosseptik yapmış olmaları gibi..ben gidip incelediğimde diyebilmeliyim ki şu yönetmeliğin şu maddesine göre bu fosseptik kaldırılmalıdır. yada şu yönetmeliğin şu maddesine göre fosseptik mesafesi uygundur sorun yoktur gibi değerlendirebilmem gerek..ama yok bununla ilgili dayanak bişey bulamadım.
 
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .


Gereği vali başkanlığında komisyon oluşuyor zaten yönetmeliğe göre kanalizasyon v.b yerlerin yakınına mezarlık ruhsatı verilmiyor. Eski tip mezarlar (bahçe tip) genelde karadeniz bölgesinde oluyor ama artık yasal değil.

Cezası hükümleri ise aynı yönetmeliğin 14. bölümünde var.
 
Üst