• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Mezbahalarda oluşan kanların bertarafı

Murat Şimşek

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
14 Nisan 2011
Şehir
Afyonkarahisar
Firma
.
arkadaşlar acele mezbahalarda hayvan kesimlerinden oluşan kanların bertarafını yapılmasıyla ilgili bilgiye ihtiyacım var, ayrıca bu kanları alan firmalar varmı ? yazacaklarınız ve verecek olduğunuz bilgilerden dolayı şimdiden çok teşekkür ederim.
 
debi , olarak kesilen hayvan sayısı ( büyük baş) aylık 3000 adet . bir hayvanda çıkan kan miktarı ise 15-20 litre dolaylarında.
 
kan unu üreten firmalar alıyorlar diye biliyorum. diğer atıkları da rendering firmaları alıyorlar. kemik unu vs yem üretiminde kullanılıyor.
@Tuğçe Özcan
kan ve yıkama suları ayrı ayrı toplanıyor. arıtma tesisi yıkama suları için olabilir.
 
Size en yakın Tavuk Çiftliği ile temasa geçmenizi tavsiye ederim,
Tavuk Çiftliklerinin % 99 unda Kanı alabilmek için ellerinde belgeleri var,
Yeme katıyorlar, Sizde Resmi Kanallar ile Atığınızı bertaraf etmiş oluyorsunuz
Kolay Gelsin
 
Protein kullanımı yasaklılığı hususunda bilgim yok işin açıkcası

Ama Kan Atığı oluşan bir tesisimde geçirmiş olduğumuz denetimde Sevk Belgelerini, Sözleşmeleri ve Karşı Tarafın alabileceğine dair belgeleri takdim ettim.
Hiçbir sorun ve tatsız olayla da karşılaşmadım, ama bu konuda geniş bir bilgisi olan arkadaş yardımcı olursa

Bizde öğrenmiş oluruz
 
gunluk ortalama yikama sulari ile birlikte 5000 lt hesablamaniz gerekir fazla mijtarda kesiminiz olmadigii icin ise firmalara vermeniz zor gozukuyor en iyisi paket aritma
 
Arkadaşlar kesim haneden çikan sulari paketle çözmek mümkün değil bir çok defa denendi ama imkansiz ben su an konya şekerin rendering sistemini yapiyorum paketle cozulmez
 
hayvan kesimlerinden dolayı oluşan kan atıksu arıtma tesislerine veremez misiniz ? m.org üremesi için iyi bir besi kaynağıdır kan. tabi süreklilik yok bu durumda.. orası ayrı.
 
Büyükbaş ve küçükbaş hayvan kesimhanelerinin ; çevre kanununca alinmasi gereken izin ve lisans yönetmeliğine bağlı olarak , mevzuatta belirtilen deşarj izin/ kriterlerine ve çevre izinlerine bağlı olarak kanin vb. atiklarin direk çevreye birakilmasi yasak ve cezai işlemlere tabi tutulur.İyi bir aritim sonucu kanin ve atiksularin bertarafi sağlanır.

Ayrıca faaliyete yeni geçmiş olan biyolijik arıtma tesislerinin faaliyetlerini yuksek bir verimle calismasini sürdürebilmesi için kan mikroorganizmalar için önemli bir besin kaynagidir.
 
Nur hnm kani aritma tesisine vermek intihar olur kesinlikle verilmemesi gerekir.cikislardaki kirlilik yuku çok artar
 
atıksu arıtma tesislerinde m.o oluşmamışsaa iyi bir yardımcıdır. Herşeyin fazlası kirlilik oluşturmaz mı zaten..
 
ilk adım için tavsiye etmiştim :) sadece bir fikir.. gerçi aşılama veya toz bakteri gibi bir alternatif varken tesise vermeyi kimse düşünmez.
 
Aynen ama biz şuan toz bakteri yerine sivil kullanıyoruz ve çok daha verimli calisiyor tesisler.aslında en guzelcozum enbiyar
 
Üst