• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Mobil imza

Olgaç Sürmelihindi

Mevzuat Grubu Lideri
Yönetim Grubu
Mevzuat Grubu
Katılım
11 Şubat 2013
Şehir
Gaziantep
Firma
-
Arkadaşlar kolay gelsin. Dün mobil imza için kullandığım telefona mesaj geldi ve mesajda; 16 eylül'den sonra mobil imza işlemleriniz sona erecektir. Detaylı bilgi için 532'yi arayın diye. Bu sorunu yaşayan var mı? Yardımlarınızı bekliyorum.
 
@Aybike Sarıçiçek
direk talep etmeden gönderecekler. Sonuçta sistem değişiyor ve değişen sisteme hatlarda değişeceği için liste çıkarsalar rahatlıkla gönderirler ve bizlerde bu eziyeti yaşamamış oluruz.
 
@Aybike Sarıçiçek
çok haklısınız benim mobil imza iptal oldu şuan hiçbir işlem yapamıyorum. Burası Türkiye diyecek birşey yok. Ben bakan olsam mobil imza mı değişecek şehirlerde kaç kişi mobil imza kullanıyor sayıyı belirlerim ve o şehire adreslerine gönderirim mobil imza alacaklara ise yetkili servislere fazlasıyla gönderirim. Eğitim veya bunların hepsi hikaye.
 
Aktivasyon için kaç gün sonra dönüyorlar? 16/09/2014'de kart değişimi yaptım fakat halen kullanamıyorum ???? :( Türkcell müşteri hizmetleri 'beklemeye devam edin' diyor !!!
 
@Olgaç Sürmelihindi

Beklemek bizim yaşamımız
Vapur beklemek
Gün beklemek
İnsan beklemek
Çiçeklerin açmasını
Gecenin geçmesini
Sayfaların dolmasını beklemek
Beklemek sayrılığa dönüşmesin
Yönetmesin bizi beklemek
Kardeşleri var çok güçlü
Ümit etmek ve ertelemek
Gelişini beklemek
Uyanmanı beklemek
Çözülmeni beklemek
Başka bir yerde yaşamayı beklemek
Anlaşılmayı beklemek
On beşinde beklemek
Kırkında beklemek
Beklemek mi bizim yaşamımız
Beklemek bizim yaşamımız.
Bülent Ortaçgil
 
@Şenay Kırhan Sesler
bekle ve sabır eyle. Sabır ve beklemek öylesine iki güzel durum ki ne çiçek vaktinden önce açar ne de güneş doğar. Beklemeninde sonu gelecek ve güzel olacak herşey.

Arkadaşlar bugün müşteri hizmetlerini aradım turkcell'den bana hattın ücretli değişim olacağını söyledi. Bana mesaj ayın 12'sinde geldi ve 16'sına kadar hatlar gelmemişti ve hatlar daha yeni gelmiş ve ücret talep edeceklermiş. Ben şimdi nereye şikayet etsem böyle hırsızlık olmaz. Onlar para kazanacak diye bizler mağdur olamayız ve şu an tesisle ilgili hiçbir iş yapamıyorum.
 
@Olgaç Sürmelihindi
bir yanlışlık olmalı bende dün müşteri hizmetlerini aradım. ücretsiz olarak değiştiriyorlar. bodrum a halen simkartlar gelmediğinden bana kargo ile yeni kartı gönderdiler. henüz ulaşmadı ama pazartesi elimde olacağı söylendi.
 
@Şafak Yılmaz
Şafak bey tekrar müşteri hizmetlerini aradım bana ücretsiz değişeceğini söyledi. Daha önce aradığım kişi ücret ödersiniz ve talep etmeniz durumunda ücret ödersiniz dedi. şimdi ki görüştüğüm kişi herhangi bir ücret alınmayacak dedi.
 
Arkadaşlar kartların gönderilmesini beklemek bana pek mantıklı gelmedi ve en yakın Türkcell iletişim merkezine gittim,Kartı değiştirdim. Her yerde bulmak zor,bir kaç iletişim merkezinde bulamayınca Cevahir Avm ye yönlendirdiler. (Kanyon da olma ihtimalinin Cevahir Avm ye göre daha fazla olduğunu söylediler). Sim kart ı değiştirdikten sonra da mobil imza başvurusu yaptım garanti bankasından,mobil imza şu an aktif.Bu söylediklerimin İstanbul için geçerli olup,Mobil imza ya acil olarak ihtiyaç duyanların kartın kendilerine gönderilmesini beklememesi gerektiğini düşünmekteyim.
 
peki su anda sim kartini yenileyip de sistemde sorunsuz kullanabilen var mi? benim sim kart degissti aktivasyonu da yaptim ama sistemde belge yukleyemiyorum. e-devlet ya da internet bankasina girebiliyorum ama sisteme belge yükleyemiyorum.
 
Arkadaslar bende bu konuda yardimci olmak isterim sizlere.yeni sim kartinizi aldiktan sonra 2929 YENILE seklinde mesaj attim turkcele.akabinde beni arayip daha once bsnka arayiciligi ile mobil imzami aldigim icin tekrar bankadan basvuru yapmami soylediler.bankanizdan ben online garantiden yaptim.basvurular kismina gelip GSM bolumunden başvurunuzu yapin.hemen sonrasinda telefonunuza mesaj gelecek.adimlari takip edin.sonra e mail adresinize turkcellden mail gelecek.gonderilen maildeki linki tiklayip mobil imzanizi aktif hale getirebiliyorsunuz.
 
@ayten celik
Ben 2012 yılında turkcell bayısınden almıştım. Banka ile hrhangi bir işlem olmadan. Turkcell bayisine gittim sizi arayacaklar dediler. Hattı taktım ve bir mesaj geldi;guvenlik sebebi ile sms ile tek kullanımlık şifre bankanızın belirlediği süre boyunca kartınıza iletilmeyecektir. Daha detaylı bilgi almak için bankanızla görüşebilirsiniz diyor. Beklesem mi
?
 
@Olgaç Sürmelihindi
Bence müşteri hizmetlerini ara derim. Ben de bekledim olmadı 2929 a yenile yazıp gönderdim bekledim yine olmadı müşteri hizmetlerini aradım 2929 a ara yazıp göndermemi istedi gönderdim bekliyorum...
 
Türkcell Müşteri hizmetleri ile şimdi görüştüm. Katlar yurtdışında üretildiği için genel olarak dağıtımda sorunları olduğunu belirterek, 16'sından sonra başvuranlardan bedel alınması ile ilgili bir işlem olmadığını belirtti. Kart dağıtımında sorun varsa böyle bir ücret talebi olmaması gerekir zaten.
Gelelim benim sorunuma, kartımı alalı 6 gün oldu, hala aktivasyon için aranmadım !!! Türkcell talep açıp duruyor, benim gibi olan var mı?
 
bende aynı durumdayım Şenay hanım, bir kaç gün daha bekleyip Çorludaki kartımı teslim aldığım iletişim merkezine giderek oradaki arkadaşlar ile arayacağım. kartın aktivasyonunun açılmaması durumunda bildirmemi ve oradan birlikte merkezi aramanın daha uygun olacağını söylemişlerdi. bence sizde bunu deneyin.
 
@Can Doğan
Can bey bugün arayacağım ama müşteri hizmetleri yanlış bilgi verebiliyor. Cumartesi günü başıma ilginç olay geldi de. Turkcell bayisidindeki beyfendi 3 gün bekleyin dedi. Bir de bu sıkıntı çıktı başımıza.
 
Bende çarşamba günü turkcell müşteri temsilcisiyle telefonda görüştüm bir hafta içersinde ücretsiz sim hattınız ev adresinize ulaşacaktır dedi.Ne kadar doğru ne kadar yanlış bilgi verdi bilemiyorum.
 
@Şenay Kırhan Sesler
Şenay hanım cumartesi günü müşteri hizmetlerini aradığımda beyefendi ücret ödeyeceksiniz dedi. Bende durumu izah ettim ve turkcell bayilerinde kartın olmadığını söyledim bana 16'sından önce talep etseydiniz ücret ödemenize gerek kalmayacaktı dedi. 15 dakika sonra tekrar aradım başka birine durumu izah ettim ve tüketici haklarına şikayet edeceğimi söyledim o da herhangi bir ücret ödemeyeceksiniz dedi ve cumartesi akşamı bayiye gittim ve ücretsiz hat değişikliği oldu.

@Ahmed Arif Çelik
Bize gerilim yaşatmayı seviyorlar ve bu meslekte bizim kadar sorun yaşayan başka meslek grubu yoktur. Filmlere konu oluruz:)
 
Üst