• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Mobil imza

Olgaç Sürmelihindi

Mevzuat Grubu Lideri
Yönetim Grubu
Mevzuat Grubu
Katılım
11 Şubat 2013
Şehir
Gaziantep
Firma
-
Arkadaşlar kolay gelsin. Dün mobil imza için kullandığım telefona mesaj geldi ve mesajda; 16 eylül'den sonra mobil imza işlemleriniz sona erecektir. Detaylı bilgi için 532'yi arayın diye. Bu sorunu yaşayan var mı? Yardımlarınızı bekliyorum.
 
yukarıda arkadaşların paylaşımlarına istinaden garanti bankası internet şubesinden mobil imza talebinde bulundum ancak sistem sim kartımın uyumluluğunun olmadığı uyarısı verdi sanırım turkcell sim kart uyumunu açtıktan sonra kabul edilecek başvuru :(
 
turkcell de bu sim kartların dağıtımıyla ilgili sorumlu nekadar yönetici varsa Allah bildiği gibi yapsın hepsini. bir dağıtımı bile organize edemeyen insanların bu firmada işi ne. 1 hafta oldu hala kartım yok. ne tim lerde var ne de kargoya verlen bir şey. birde 3 gün önce aradığımda diyorlar ki adresinizi aldık hemen kurye ile gönderiyoruz. tamamen aldatmaca zaman kazanma.
 
@Olgaç Sürmelihindi
Türkcel Müşteri hizmetlerinden yaklaşık 10 gün önce aradılar ve yeni sim kartları ücretsiz göndereceklerini söylediler. Geçen hafta içindede yeni sim kartım geldi. Müşteri hizmetleri telefonunuzun markasına göre mikro sim kart yada normal simkart gönderiyor. 15 eylül itibariylede yeni gelen sim kartları aktifleştirmediğiniz sürece mobil imzalar kullanılamıyor. Sistemden mobil imza isteği gönderdiğinizde de yeni simkartları kullanmanız yönünde uyarı mesajı geliyor.
 
Arkadaşlar bakanlığın yeni sim kart 4g teknolojisi ile sözleşmesi yokmuş.Bu problem 1 ay daha sürer gibi gözüküyor..E-imzaya geçmek en mantıklısı
 
@Sinem Malkoç
evet benim degisim ve aktivasyon hersey tamam. e-devlet internet bankacilgi gibi yerlerde calisiyor imzam .ama sisteme belge yükleyemiyorum. hash degeri hesaplanamdi uyarisi veriyor.
 
@İpek Yorulmaz
ben gecen cumartesi günü sim kartını değiştirdim ve sizi arayacaklar dediler. Ben internet bankacılığından aktif hale getirsem olur mu ya da beklesem mi?
 
@Olgaç Sürmelihindi
Bana gelen hattı kullanmaya başlamadan önce aradılar, hattınızı aktifleştirelim dediler hattı kullanmaya başlayınca sistemde belli olur o zamanda mobil imza için arkadşlarımız arayacaklar dedi. Hattaı daha bugun kullanmaya başladım henüz arayan olmadı. Bakalığın portalından denedim aktif değildi. İnternet bankacılığından olurmu bilemiyorum. Ama bence olmaz çünkü operatörle alakalı bi durum. Müşteri hizmetlerinin aradınız mı peki mobil imza için aramadıklarına dair ?
 
@İpek Yorulmaz
Müşteri hizmetlerini aramadım bugün arayacağım. Turkcell bayisindeki beyefendi 3-4 gün bekleyin dedi. Diğer arkadaşlar internet bankacılığından yapmışlar. Ben o yolu en son denemeyi düşünüyorum. Ben görüşeyim tekrar sizi rahatsız ederim çok teşekkür ederim.
 
Allahtan şirket içinden 1 arkadaşımız e-imza aldı onunla acil çevre izni işlerimizi hallettik. mobil imza bizi yarı yolda bıraktı. bunca kullanıcı mağdur olmuş turkcell hala doğru düzgün iş yapamıyor. bende e-imza kullanacağım bu gidişle. mobil imza kullanmak daha mantıklı daha rahat ama bu şekilde nereye kadar?
 
@OlcayE
Şu an herkes mağdur olmuş durumda ve hatta bir arkadaşım avea'dan hattını değiştirdi ve bir firmanın izin ve lisansına başvuru yapacaktı şu an herhangi bir işlem yapamıyor. Bakanlıkta denetime geldi. Burada hem arkadaşım hem de firma mağdur olmuş durumda. İl çevrenin duruma hassasiyet göstermesi gerekir.
 
@Olgaç Sürmelihindi
yani böyle durumlar daha kötü. arkadaşının firmasında herkes mobil imzamı kullanıyormuş? bence direk e-imzaya geçmeli turkcellin bu işi düzelteceği meçhul. ayrıca bakanlığın sistemi dedikleri gibi uyumsuz ise birçok arkadaş böyle sorunlar yaşamaya devam edecek.
 
@OlcayE
Olcay bey diğer kişi de mobil imza kullanıyordu en son işlem yaptığında biliyorum. E-imzaya hemen geçiş yapılabilinir mi?
 
Olgaç Bey benimde arkadaşım aldı online olarak aldı kargo ile kendi şubelerine yolladılar. 3 gün falan sürdü toplam. ayrıntılar için özelden yardımcı olabilirim.
 
Bakanlığı aradığımda aldığım cevap bu yönde, mobil imza ile ilgilenen şirketi değiştirmişler güncelleme aşamasında ancak ne zaman sona erer bilmiyorum. Ancak sorun bakanlıktan kaynaklı olduğu için acil girişlerde bakanlığa yazı yazmanız sizin yükümlülüğünüzü kaldırır diye düşünüyorum. Çünkü mobil imzada bir ara çalışma yapılmıştı ve biz bu çalışma aşamasında giriş yapamamıştık. Bakanlığa yazdık ve bakanlık ilerleyen süreçte sistemi açarak mağduriyetimizi giderdi.

Ancak, ben artık hem mobil imza hem e-imza taşıma taraftarıyım. Sistemin birinde sıkıntı olursa diğeri ile işlemlere devam ederim. 2 sinde de sıkıntı olursa..... :)
 
@Olgaç Sürmelihindi
Uyguladığınız yöntem başarılı olursa yada her hangi bilginiz olursa haber verirseniz sevinirim. Çevre izni almak üzere olduğumuz tesis için ek belgf istediler yüklemem lazım. Çok sıkıntılı bir durum.
 
Üst