• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Mobil imzayı ne zaman almalıyız

  • Konuyu başlatan Silinen üye 21884
  • Başlangıç tarihi
S

Silinen üye 21884

arkadaşlar size bir sorum olacaktı. bilgisi olan arkadaşlardan cevaplamaları için rica ediyorum.

ekim sonunda çevre gorevlisi belgesini yeni alacağım. sizce mobil imzayı eğitimden sonra alsak çok mu geç olur ya da sorun olur mu?? bir de mobil imza için başvuru merkezlerinde en azından avea da henuz 128k olan simkart gelmediği için başvuruda yapamıyoruz , ne yapmamız gerek? :(

@Esin Çolak
 
@CMNet Okuru

yetkili bayiye gittim ama sim kart henuz ellerine gelmemiş ve ne zaman geleceğini de bilmediklerini söylediler :/
 
ben bu ay sonunda mobil imzamı iptal ettiriyorum sıkıldım artık. ilk yıl e imza kullanmıştım daha iyi gerçekten.
 
Genelde e-imza kullanıcıları memnun. bende 2011 yılında ilk lisans başvurularımı e-imza ile yapmıştım sorun yaşamadım. ama mobil imzaya geçtiğimden beri bir çok problemlem ile karşılaştım sim kart nedeniyle. e-imzada yıl dolmadan bilgiendiriyorlardı. Mobil imzanın şöyle bir avantajı oldu nerde olursam hangi bilgisarda olursam olayım işlem yapıyordum
 
Bence e-imza alma neden diyeceksin. E-imza'yı her yerde kullanamazsın ama mobil imza kullandığın zaman hemen her yerde halledebilirsin. Birde turkcell hattı al derim çünkü avea iyi değil.
 
Moderatörün son düzenlenenleri:
Neden ki? turkcell'in çekim gücü daha iyi. Ave her yerden çekmeyebiliyor. Benim şu an mobil imzam aktif halde turkcellden ama 15 ekime kadar izin ve lisans işlemlerini halletmek için sıkıntıyı gidereceğini söyledi bakanlık.
 
Moderatörün son düzenlenenleri:
@Olgaç Sürmelihindi

evet ama fatura bakımından çok pahalı. şuan çalışmıyorum ve malesef bunu odeyemem.
 
anladım ama kontörlü al o zaman. Faturalı alacaksan el mahkum maalesef zaten sürekli para ödüyoruz. Bu tür şeylerin paralı olmaması gerekir.
 
Moderatörün son düzenlenenleri:
@Olgaç Sürmelihindi

ama kontorlü vermiyorlar ki mobil imzayı, hem avea da hem turkcelde faturalı olma şartın var
 
önceden öyle birşey yoktu. hatta benim kontörlüydü ve aktif hale getirmek için faturalı var dediler,kontörlü daha sonra gelecek dediler ama ben gidip halletmiştim. Şart herhangi bir yerde yazıyormu
 
Moderatörün son düzenlenenleri:
@Olgaç Sürmelihindi
turkcell den şuan mobil imza almak isteynce faturalı olma zorunluluğu var diyor aynı şeklde avea da
 
eğer hattınızı faturalıya taşımak istemiyorsanız, ayrı bir hat açtırın. sadece mobil imza olsun o hatta ve faturalı olsun. varsa eski bir telefona takıp kullanırsınız, yoksa da imzalama yapacağınız zaman değiştirebilirsiniz.

Garanti bankası internet şubesi kullanıyorsanız bir gün içinde mobil imzanız açılabiliyor. sadece turkcelden 19 liraya mobil imza uyumlu hat alıyorsunuz, hemen aktifleşiyor.

aksi takdirde noterden imza tasdiknamesi isteniyor, bu da yine maliyet demek.

avea da veriyor ama turkcel kullanmanızı tavsiye ederim, altyapı olarak daha sağlıklı çalışıyor.
 
merhaba;
e imza kullanan arkadaşlara bir sorum olacak cevaplar için şimdiden teşekkür ederim.
mobil imzada mevcut olan sorunlardan dolayı aldığımız e imza bu sabah elimize ulaştı :) gerekli son işlemleri yaptıktan sonra izin lisans sistemine belge yüklemeyi denedik. Ancak imzala butonuna tıkladıktan sonra işleminiz yapılıyor yazısı beliriyor ekranda ve uzun süre böyle kalıyor imzalama işlemi gerçekleşmiyor. Sorun nereden kaynaklanıyor olabilir. E imza şu anda aktif durumda. Çevre şehirciliğin sisteminde bir sorun olabilir mi e imza kullanan arkadaşların yardımlarını bekliyorum :)
 
Üst