• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Motat kds sistemi hakkında

Sencer Özbekler

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
23 Eylül 2022
Şehir
Kocaeli
Firma
A
Merhaba arkadaşlar,
Plastik geri dönüşüm firmasında işe başlamış bulunmaktayım. Ancak işi bana öğretebilecek kimse yok maalesef. Firma sadece ambalaj, karton ve plastik atığı almakta. Elimde Nisan ayı sonu ve Mayıs ayında alınan atıkların irsaliyeleri mevcut, ben bu atıkları sisteme nasıl ve ne şekilde girmem gerekiyor?Günlük veya aylık yapılması gereken veriler neler? Nereden öğrenebilirim?Ayrıca ambalaj bilgi sistemi kapalı mı ? Her türlü yardıma açığım. Teşekkür ederim.
 
Son düzenleme:
Sencer ÖzbeklerMerhaba,

Öncelikle işiniz hayırlı olsun. Ambalaj bilgi sistemi şuan kullanılmıyor. Onun yerine kütle denge sistemine aylık olarak atıkları beyan yapmanız gerekir. Yönetmelikler, mesleğimizde bize yol gösterir ve aşağıda yer alan yönetmelikleri mutlaka okuyun;

1- Atık Ön İşlem ve Geri Kazanım Tesislerinin Genel Esaslarına İlişkin Yönetmelik
2- Atık Yönetimi Yönetmeliği
3- Sıfır Atık Yönetmeliği
4- ÇED Yönetmeliği
5- Su Kirliliği Kontrol Yönetmeliği
6- Ambalaj Atıklarının Kontrolü Yönetmeliği

Kütle denge sistemi ile ilgili Bakanlığın hazırlamış olduğu örnek çalışmalara bakabilirsiniz. İlgili linkten ulaşabilirsiniz.

Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .


Cem üstadın hazırlamış olduğu çalışmaya da mutlaka bakın.

Çevre mühendisi/danışmanı bir tesiste adım adım ne yapar?

Şimdilik bu kadar. Kolay gelsin :)
 
Üst