• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Motat

Özgün Yağız ÖZGÖREN

Danışmanlık Grup Lideri
Yönetim Grubu
Danışmanlık Grubu
Yönetim Grubu
Katılım
2 Mart 2016
Şehir
Ankara
Firma
Nilsu Çevre Danışmanlık
Tehlikesiz atıklardan 15 01 04 Metalik Ambalaj atığını r12 de prosese sokmak için izin lisansımızda 15 01 04'ün geri kazanımı mı olması gerekiyor
 
15 01 04 Metal ambalaj atığını R12 prosesine dahil etmen için Ambalaj Atığı Toplama Ayırma & Geri Kazanım Lisansın olması yeterli. Hem tehlikesiz atıklarda 15 01 04 ifadesi yanlış olmuş zaten cümlenin devamında ambalaj atığı olduğunu kendin söylemişsin. Ayrıca ne olarak faaliyet gösteriyorsunuz malzemeyi nereden aldın, presleyip satıyor musun yoksa başka bir işlem mi yapıyorsunuz? Çok yüzeysel bir soru olmuş.
 
Merhabalar,

Firma için tehlikeli atıklarınızı talep oluşturduktan sonra yetkili firma gelip atığınızı alıyor. Peki o sırada gerekli olan ADR Taşıma Evrakı hiç düzenlediniz mi? Yönetmeliğe bakılırsa bunu bizden ziyade tehlikeli madde güvenlik danışmanı yapmalıdır.
 
Evet haklısınız bu söylediğiniz Tmg danışmanının iş alanına giriyor. Ama dışarıdan danışmanlık hizmeti alındığı zaman bu söylediğiniz her an mümkün olmuyor ve şirket içinde çevreci arkadaşların görev hanesine yazılıyor :)

Bahsi geçen belgeyi her alımda yapıyorum. Gönderici, Taşıyıcı, Alıcı bilgilerini ve tehlikeli atık miktar(kg/adet vs.) bilgilerini içeriyor.
 
UN kodu olsun bununla ilgili başka terimsel işlemleri nasıl hallediyorsunuz ve sadece olay bu evrakın hazırlanması değil bunun araca yüklenmesi vb başka işlemleri de var.
 
O kısımlar tmg danışmanının yetkinliğini içermekte, ben konuya tam anlamıyla hakim olmadığım için danışmanın talimatıyla ilerliyoruz
 
İlk olarak üretim faaliyetine göre tehlikeli maddelerle çalışma söz konusu ise bu hizmeti ya almak zorunda ya da bünyesinde tmg görevlisi bulundurmak zorunda işletmeler.
Tehlikeli olarak sınıflandırılan kimyasalların depolanması hususunda birçok husus var ama boş Ibc, bidon veya varillerin taşınımı esnasında çoğu kez dikkat edemiyoruz. Taşımayı yapan aracın üzerinde adr taşındığına dair ibareler bulunmalı, adr taşındığına dair resmi evrakların, belgelerin olması gerekmektedir.
Çevre açısından firmanın geri dönüşüm/geri kazanım konusunda lisansı olması gerekmektedir.
 
Firmalarım bu hizmeti almıyor.Ama atık olarak tehlikeli madde çıkarıyorlar.(Yıllık 50 tonun altında değerlerde.)Tehlike maddeyi alan firmada bizden bu evrakı istedi.Ben bu evrakı doldurmamın uygun olmayacağını düşünüyorum sonuçta yetkili değilim ve internette bir iki araştırma ile yapılan evrak yeterli olur mu açıkçası emin değilim
 
TAT firmasında çalışıyorum. Nisan ayından mayısa aktarılan örneğin 200.00 kg stok malzemem var. tesise mayıs ayında 150.00 kg ambalaj atığı girmiş. fakat tesisten çıkan 7clerde toplam ambalaj atığı miktarı 400.000 kg. yani stoktan fazla hatta -ye düşen bir rakam. elimizde daha fazla stok var ama ambalaj bilgi sistemine o şekilde giriş yapılmadığından hayali ambalaj atığı satmışız gibi gözüküyor. bu sebeple ne motata giriş yapabiliyorum nede ambalaj bilgi sisteminde 7bler onaylanıyor. fatura çıkarmam denetimde sıkıntı oluşturur mu ? onun haricinde belgelendirme yapıyorum bu sıkıntı oluşturur mu nasıl bir yol izlemem gerekiyor ?
 
Son düzenleme:
Tuana Hanım Merhaba, dediğiniz gibi giriş çıkışa eşit veya fazla olmak zorundadır. Ek-7c'den fatura çıkartırsanız denetimde sıkıntı olabilir. KArşı firmaya göndermiş olduğunuz atıkları kendi sisteminde beyan ettikleri için sizin de beyan etmeniz gerekir. Peki hayali olarak satılan ambalaj atığını beyan etmeseniz o zaman giriş ve çıkış dengelenebilir. Bir de yukarıda belirttiğiniz miktarlar 20.000 kg'mı yoksa 200.000 kg'mı?
 
- ye düşmemesi lazım stokla beraber geçtiğimiz ayın toplamı 350.00 kg oluyor. sende 300.00 kg çıkmışsın benzer durumu ben yaşadığımda tarihlerde sıkıntı olduğunu fark edip silip tarihlere dikkat edip tekrar giriş yaptığımda düzelmişti. Fatura çıkarma konusunda da tek tek faturaları incelerler mi bilmiyorum ama danışmanlık firmasına sorduğumda gerekirse bir kaç çıkış faturasını işleme demişti ama denetimde nolur bilemem :)
 
merhabalar öncelikle cevaplarınız için teşekkür ederim. yukarda bir düzeltme yapıyım 400.000 kg çıkış yapıyorum. hayali olarak satılan bir ambalaj atığı yok sadece stok miktarı az girildiğinden öncesinde böyle bir sıkıntı yaşıyorum.ambalaj bilgi sistemi ve motatta bir fatura girmezsem fatura numaraları eksik oluyor. geçmişe dair bir fatura düzeltme işlemi yapamıyorum. 50.000kg ambalaj atığına denk gelen faturayı çıkarsam sorun çözülcek ama bu bana sonradan bunu neden sisteme girmedin sorusu gelebilir. biraz sıkıntılı bir durum maalesef
 
Merhaba , herkese iyi çalışmalar dilerim. Kütle denge raporunda diğer aya devri eksi çıkan oldu mu ? Olduysa ne gibi çözüm ürettiniz ?
 
Merhaba, kütle denge sisteminde proses işlemleri sekmesinden giren ve çıkan atıkları sisteme işlemediyseniz eksi gözükebilir. Proses işlemlerinde giren ve çıkan atıkları yazmanız gerekmektedir.
 
Üst