• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Moyden Başvurussu

Ne öğrenmek istiyorsunuz?

İlimiz ………………… İlçesi………………………………………………………….. adresinde…………………………………………………………................................unvanıyla ....................................................................................faaliyeti yürütmekteyiz.

………………………… vergi numaralı tesisimizin Entegre Çevre Bilgi Sistemi’ne (EÇBS) kaydı yapılmış olup Atık Yönetimi Yönetmeliğinin 13’üncü maddesindeki hükümleri doğrultusunda tesis bünyesinde geçici depolama alanı bulunmaktadır.

Tesisimizde “Motor Yağı Değişimi” yapılmakta olup yıllık yaklaşık ……….. kg atık yağ oluşmaktadır.

Atık Yağların Yönetimi Yönetmeliği kapsamda tesisimize Motor Yağı Değişim Noktası (MoYDeN) İzin Belgesi’nin verilmesi hususunda,

Gereğini arz ederim.

(İmza)

Adı-Soyadı​

Unvanı Tarih​

(Varsa Kaşe)


Telefon : ………………..

Yazışma Adresi : …………………

e-mail adresi:…………………





EKLER :

1) İşyeri Açma Çalıştırma Ruhsatı

2) Tehlikeli Atık Geçici Atık Depolama Sahasına Net Şekilde Gösteren Renkli Fotoğraflar

3) Tesise Ait Ticaret Sicil Gazetesi Fotokopisi

4) Mali Sorumluluk Sigortası (varsa)

5) Vergi Levhası
 
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
dilannnnnBu ekler firmalara özel olduğundan gönderilemez, muhtemelen bütün firmalarda vardır. AYP ise işletmeye göre değişir. Sanayilerdeki 15-20 m2 de iş yapan usta da MOYDEN alır, kendi araç bakımlarını işletmesinde yapan büyük firmalarda MOYDEN alır. Büyük firmaysa zaten EAYP mevcuttur. Sanayide ufak bir dükkan ise, 1 sayfalık bir dokumanla işini yürütür.
Birde işletmede İnternet bağlantılı bilgisayar veya tablet vs olması lazım.
 
Bulunduğunuz yerdeki İl Müdürlüğü ile temasa geçmenizi öneririm. Biz sadece dilekçe ile başvuru yaptık ve bu ekleri istemediler. Başvuru sonrası İl Müdürlüğü yerinde inceleme için geliyor. Eksikliğiniz yoksa başvurunuz onaylanır.
 
Antalya için dilekçe,fotograflar,mali sorumluluk sigortası ve ayp istediler.Ayp'yi onaylı istediler.
 
Önceki cevapları görüntüle…
merhaba, işletmemizin araçlarının yetkili servislerde motor yağı değişimi yapılıyor. Birde şirkete ait bir forklift var onun da bakımları yetkili serviste yapılıyor. Bu durumda belge almamız gerekiyor mu?
 
Melike Kayaa@Melike Kayaa Hanım, @Cem Yılmaz üstadıma ek olarak, benim anladığım ve yorumlaya bildiğim kadarıyla yazmaya çalışacağım ama öncelikle bir noktayı teyit etmek istiyorum. Forkliftin bakımları işletmede mi yapılıyor yoksa forklift servise mi gidiyor. Bu nokta sanırım önem arz ediyor.
Bence olaya şu gözle bakmak lazım; Bahsettiğiniz araçların bir şekilde Moyden uygulamasında işlem görmesi gerekiyor. Bu durumu ya çalıştığınız yetkili serviste çözeceksiniz ya da bu belgeyi siz alıp, Moyden uygulamasında siz işleyeceksiniz.
 
moyden uygulaması hakkında
araç bakım onarım yapan işletme, belediyelerin araç bakım atölyeleri atık motor yap bildirimini moyden üzerinden mi yapacak yapacaksak nasıl olacak bildirim yapan var mı ?
kurumumuzu moyden uygulamasının bildirim listesine tıkladığımda ekran görüntüsünde atık gönderim talebi ekle butonu da çıkıyor buradan mı talep oluşturacağız yoksa genel atık gönderim talebinden mi yapacaz
 
Merhaba arkadaşlar Moyden e sistemde atık yağ stok miktarını ne kadar girebildiniz? Mesala ben tesisimde iki ayda bir 1000 lt üzeri atık yağ gönderiyorum fakat sistemde en fazla 999 lt ye kadar izin veriyor. Benim atık yağ stok miktarım daha fazla bu sorunu nasıl halledebilirim?
 
Merhaba, Moyden belgemiz geldi fakat uygulama hala açılmadı. uygulamanın açılmasını biz mi talep ediyoruz,ediyorsak eğer sistemde başvuru için herhangi bir yer bulamadım.
 
@deryanil hangi belgelerle başvurdunuz, dilekçenizi örnek olarak paylaşmanız mümkün mü. Denetime geldiler mi, ne isteniyor nelere dikkat ediyorlar (:
 
yeniçevreci....... A.Ş olarak .......... adresinde ............ Üretimi yapmaktayız. Entegre Çevre Bilgi Sistemi’nde (EÇBS)000000 “Çevre Kimlik Belge Numaralı” (ÇKN) İşletmemiz tarafından Atık Yağların Yönetimi Yönetmeliğinde yer alan faaliyetimiz için "Motor Yağı Değişim İzin Belgesi" nin tarafımıza verilmesi hususunda,

Bilgilerinizi ve gereğini arz ederim.

1-Geçici Atık Depolama İzni

2-Atık yağ geçici depolama alanını gösterir fotoğraf (atık yağ, yağ filtresi, kontamine ambalaj, kontamine atık etiketlerini de gösterecek şekilde istediler)

3-Atık Beyan Formu

4- Tehlikeli Atık Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortası

denetime gelmediler. belgeyi yolladılar
 
Üst