• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Moyden Başvurussu

Merhaba Arkadaşlar
Motor yağların değişimi izin belgesi alinmasinda il müdürlüğü tarafından belge icin ücret talep edildimi?
 
selamlar, moydene başvurudan sonra tesise, memurlar tarafından inceleme için geliniyor mu ?
 
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
mühabiİl müdürlüğü gerekli görmesi durumunda inceleme gerçekleştiriliyor atık yağ geçici depolama alanınız ve yağ değişimi yapmış olduğunuz noktalar özellikle denetime tabi tutuluyor bizim Moyden sürecimiz bu şekildeydi en azından iyi çalışmalar.
 
Arkadaşlar Merhaba,

Eğer tesiste yağ değişimini 3.taraf yapıyorsa örn. forkllift için, onların kayıt olması gerekiyor değil mi?Yoksa her halukarda tesiste kayıt yapmalı mı?
 
Önceki cevapları görüntüle…
Cem YılmazPeki firma tesisimizde yağ değişimini yapıyor ve atık yağı da alarak gidiyorsa, belge başvurusu yapmıyoruz. Ama yağlarımızı aldığında dair de bir döküman yok. Firmadan moyden belgesini ve yağlarımızı aldığına dair bir yazı mı almalıyız ? Yoksa bişey yapmamıza gerek yok mu..?
 
Arkadaşlar aşağıdaki linkte bir arkadaş forkliftlerle ilgili bakanlıktan bilgi verip payaşmıştı.linki aşağı ekliyorum.biz napıcaz hala anlamadım.Şu mesleği yaptığımdan beri herşey bir muamma kesin birşey.Şu forklif konusu ile ilgili açıklama yaparsanız çok sevinirim.

Yürürlükte Atık Yağların Yönetimi Yönetmeliği - 21 Aralık 2019
 
Önceki cevapları görüntüle…
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
turkay23Her forkliftin Ticaret ve Sanayi Odası'ndan tescil belgesi vardır. Ücreti 250 TL'dir. Dolayısı ile "kapsam dışı" olarak değerlendirilemez. Sistemde Forklift, Vinç gibi hareketli araçlar için "özel plaka" sekmesi bulunmaktadır. Esaslar dosyasından Madde 6 Fıkra 1'e bakabilirsiniz.
 

Ekli dosyalar

  • İş Makinelerinin Tescili İle İlgili Esaslar.pdf
    485.2 KB · Görüntüleme: 20
Merhaba valla sabit parça vinç jeneratör için zaten alınmayacak.forklift içinde almayı düşünmüyorum zaten adamlar senede 1 kere dışarıda yaptırıyor.o firmalara aldırmaya çalışcam.ayrıca kiralık olan forklifte bizim sorumluluğumuzda olduğunu düşünmüyorum
 
Banu hanım mantık olarak bakanlıktan gelen yazı mantıklı yani 1 senede forklift zaten yağ eksiltme vs 4-5 kg yap çıkar onuda zaten 2 senede biriktirip anca verdirebiliylrum.o yazı kafamdaki soru işartlerini kafamdan kaldırdı.bu daha çok tesis içşnde araçların yağını değiştiren firmalar için.çünkü ciddi sirkülasyon oluyot
[automerge]1607004655[/automerge]
İl müdürlükleri tam bilmiyor kafadan sallıyorlar biraz o yüzden bakanlığı dikkaet alıyorum ama zamanla oturacak tahminim zaten pandemiden ne yaptıklarını onlarda bilmiyo.
 
Arkadaşlar merhaba,

Kojen, jeneratör gibi ekipmanların yağ değişimi için izin belgesi alınması gerekmiyor değil mi
 
Üst