• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Moyden Başvurussu

Aynı durum bende de mevcut. Moyden onaylandı ama sistem kaydı yok. Belge veren uzmana ulaştım. Sistemi açtık görmeniz lazım diyorlar..
 
Arkadaşlar size ufak bir tavsiye sakın moyden sistemi başında girilen stok miktarını hatalı girmeyin. Üç haftadır düzeltmek için uğraşıyoruz, sistem ile ilgilenen kimse yok maalesef :(
 
Önceki cevapları görüntüle…
Arkadaşlar Merhaba,

Eğer tesiste yağ değişimini 3.taraf yapıyorsa örn. forkllift için, onların kayıt olması gerekiyor değil mi?Yoksa her halukarda tesiste kayıt yapmalı mı?
 
Önceki cevapları görüntüle…
Cem YılmazPeki firma tesisimizde yağ değişimini yapıyor ve atık yağı da alarak gidiyorsa, belge başvurusu yapmıyoruz. Ama yağlarımızı aldığında dair de bir döküman yok. Firmadan moyden belgesini ve yağlarımızı aldığına dair bir yazı mı almalıyız ? Yoksa bişey yapmamıza gerek yok mu..?
 
Merhaba arkadaşlar kolay gelsin Moyden de atık yağ bildirimi yaptığımızda Atık Stoğunda KD Kapsam dışı mı yapmamız gerek yoksa KD kapsamında mı olması gerek.

iyi çalışmalar.
 
Onur Bey merhaba,

Tesis içerisinde kullandığımız forklift ve kamyonumuz var, yalnızca tesis içinde boru ve malzeme taşınmasında kullanılıyorlar, plakaları yok. Plakasız olan forklift ve kamyon için moyden e giriş yapacak mıyız. Yardımınızı rica ederim.

Çevre Md:
1607411557234.png


Arkadaşlar benim beynim yandı, araçlar tescilsiz plakaları yok, yine de moydene giriş yapcakmıyız diye soruyorum atık beyan sistemi üzerinden giriş yapmanız lazım diyor. Yani moydene dahil etmicem diye anlıyorum. Doğru mu anlamışım :(
 
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
deryanilYani Bakanlığın mailinin özeti şu; tescili olmayanların plakası da yok. Plakası olmayan da sisteme giriş yapmayacak. Ama tescili varsa plakası da vardır o da Atık Yönetim Uygulamasından bildirim yapar.

Buraya kadar fikrim benim de aynı. Ama insanlar tescil konusunu karıştırıyorlar :D "Benim tescilim yok almak zorunda değilim" diye yorumluyorlar. Halbuki yönetmelikte tescil edilmesi gereken araçlar belirtilmiş.

Tescil Zorunluluğu.jpg
 
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
deryanilCem hocam sen bu tescil işine çok takılmışsın müdürlük diyorki trafiğe çıkıyormu çıkmıyormu bizim tesislerde forklift trafiğe çıkıp araba gibi bir yerden bir yere gitmiyor bu yüzden bu forklifleri kapsam dışı bıraktılar.Bu sistem aslında araç servisleri için yoksa bakanlık senelik 5 kg çıkan veya çıkmayan forklift yağına takılmaz yani
 
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
turkay23Her zaman yaptığım gibi, ben doğru yolu göstermeye çalışıyorum. Yönetmelikte yazanları iletiyorum, herhangi bir takıntım yok. Sizin müdürlüğünüz de bir "trafiğe çıkma" mevzusuna takılmış gidiyor ama yönetmelikte trafiğe çıkmanın konusu bile geçmiyor. Benim sorumlu olduğum bölgelerdeki İl Müdürlükleri de ne hikmetse yönetmeliği uyguluyorlar.

Daha mantıklı bir uygulama ve yorumunuz varsa yapıp geçin, benim yazdıklarımı görmezden gelebilirsiniz.
 
Merhaba motor yağ değişim belgesi onaylandı sistemden de moyden açıldı ama moyden kullanım kılavuzunda özel moyden menüsü yazıyor ama sistemimde öyle birşey yok ayrı mı açılması gerek acaba nasıl bir yol izlemem gerek yoksa stok bilgisini girdikten sonra mı çıkacak özel moyden bildirimi.

iyi çalışmalar.
 
ZİYA KUTANOĞLUAcaba, stok bilgisini sıfır olarak girebilir miyiz. Çünkü henüz motor yağını tesisimizde değil de, dışarıdan anlaşmalı servis ile değiştiriyorduk, ancak Moyden uygulaması ile sistemden açtırdığımızda motor yağı değişimlerini tesisimizde yapacağız. Bunun için stoğumuz sıfır olacak ama, sıfır olarak girebilir miyiz. bu durumda kabul oluyor mu ya da sıfır olarak giren oldu mu, sıfır girilmesi sorunsuz kabul ediliyor mu
 
İşletedeki öz mal forkliftler ticaret odasından tescil edilmemiş, yani trafik tescil belgeleri yok. Bizim forkliftler de trafiğe çıkmıyor ancak Müdürlük trafik ayrımı yok, tescile tabi araçsa Moyden alınır dedi. Bizde Moyden belgesi aldık. Şimdi de sistem giriş yapmak için plaka istediği için de bir giriş yapamıyorum.
 
Üst