• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Mühendis olmak mühendislik okumaktan daha zor

Görkem ÖZÇELİK

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
11 Nisan 2013
Şehir
İstanbul
Firma
YILPORT KONTEYNER TERMİNALİ VE LİMAN İŞL. A.Ş.
Haberleri izliyoruz değil mi bu ülkede hiç kimse kendi mesleğini ne yazık ki yapamıyor şehit olan askerlerimiz polislerimiz hep öyleydi kimya fizik mezunu polis olmuşlar keza çevre mühendisliği içinde başka mühendislik içinde mühendisliğimi yapmak için çevre görevlisi belgesi almam gerekiyor yetmiyor isg yetmiyor tmgd yetmiyor lpg sorumlu müdürlük böyle saçma sapan bi işleyiş bu Allah sonumuzu hayır etsin
 
@görkem özçelik uzun yıllardır süre gelen bir durum bu maalesef bende zamanında polis ya da asker olmayı düşündüm iş bulamayınca ve o zamanlar bize hep bu bir doğum sancısı geleceğin mesleği çok daha iyi yerlere gelecek dediler. Ancak şimdi değişen hiçbirşey yok ÇM'de son sınıfa gelip hala ne yapacağına karar verememiş önüne düşüp akıl veren ne bir hoca, ne bir kurum, ne bir ODA hiçbirşey yok, o yüzden bundan 20 sene sonra da aynı konuyu tekrar açsan yine değişen değişecek bir şey YOK...
 
@TuncayAlbayrak08

Tuncay Bey, Aksaray Üniversitesi'nde son sınıfta Mesleki Rehberlik ve Kariyer isimli bir ders var ve bu derse eski mezunlar (yani şu anda çalışan bizler) misafir olarak katılarak öğrencilere mezun olduktan sonra nasıl iş bulunacağı, iş dünyasında ne gibi yeteneklere önem verildiği, nelerle karşılaşılacağı hakkında kısa bilgilendirmede bulunuyorlar. Hatta bu dönem bu derse ben de misafir olarak çağırıldım ancak tesis ziyaretlerim ve saha yoğunluğum yüzünden katılamadım. Artık başka zamana :)

Yine kendi üniversitemi övmüş gibi olmayayım ama (;) ) ekte paylaştığım dökümanda bir ders planı ve açıklamaları göreceksiniz. Ders planlarında; Çevre Görevlisi, Çevre Yönetim Sistemleri, İleri Sunum Teknikleri, Çevre Politikaları, Tehlikeli Atıklar gibi derslerin de olduğunu göreceksiniz. Bu örnek sadece Aksaray Üniversitesinde geçerlidir belki diğer üniversitelerde de buna benzer uygulamalar vardır ama bir de geniş açıdan olaylara bakmamız gerektiği kanaatindeyim. Belki üniversitelerde eğitim yetersiz, belki öğrenciler hala daha hayatın farkında değiller, belki de toplum olarak bizim kendi hatalarımız var ve üstüne ders de almıyoruz. Aslında kendi kendimizin engeliyiz, kendimize engel üretiyor, sonra kendi engelimizi gözümüzde büyüyoruz. O kadar büyütüyoruz ki onu kendimizin oluşturduğunu unutup suçu da sisteme, dış mihraklara falan yüklüyoruz. Bunun altından da önce kendimize inanmakla ve sonra da çalışmakla kalkarız.

Kusuruma bakmayın sivri dilli cevap verdik yine. :p:p
 

Ekli dosyalar

  • Aksaray Üniversitesi Ders İçerikleri.pdf
    559.2 KB · Görüntüleme: 11
@Melih Coşar belki haklısınız ama sistem de o kadar naif değil bu konuda yaptığınız her iş sonunda Kurumlardan, patrondan, yatırımcıdan ne tepki alacağınızı kestirememek, tek yönetmeliğin 81 ilde farklı yorumlanması uygulanması gibi durumlar zaten işin başında çekilen sıkıntılara tuz biber oluyor.
 
ben mesleğimi çok severek yapıyorum ama çok zorlanıyorum. ve yoruldum artık .özel sektörde çalışıyorum. Rekabet çok fazla var. Herkes birbirinin kuyusunu kazmaya çalışıyor. kimse farklı açılardan bakıp aynı konuda farklı bakış açısı ile kendini ilerletmeye çalışmıyor. Ne yazık ki bizim yaptığımız şeyler kendi kendimizi gaza getirmek oluyor bazen. Ben çok hırslı ve tuttuğunu koparan biriyim. Bunu kendimi övmek için demiyorum. Sadece kolay kolay pes etmediğimi, her daim mesleğimi savunduğumu, her işin sonunu getirip kendime ve çevreme faydalı olmaya çalışmaya çalıştığım için söyledim. Ama şu zaman artık öyle ki bu bölüm neden var deniliyor. Odalarda seçimler yapıldı yeni herkes bir sürü vaatte bulundu. Yönetmelik su an taslak aşamasında . Çevre görevlisini çevre mühendisi yapmak için her şeyi yapmamız gerekirdi.Odalarımız bir şey yapmadı. Ben tek başıma yaptım. Görüş yazdım. Ayrıca mail attım.firma olarak hemde şahıs olarak. imza kampanyalarına katıldım. Bir şey olmadı. Biz ne yazık ki tam örgütlenemediğimiz için bazı şeyler olmuyor. Okuduğumuz bölüm güzel ama 1000 kişi mezun oluyorsa 100 kişi kendi mesleğini anca yapıyordur. bu uzar gider. isyanda değil başka şeyde . Polyanacılıktan bazen uzaklaşmak gerektiğine inanıyorum o kadar.
 
Üst