• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Mühendislik ünvanı bu kadar kolay kazanılmıyor...

Nuri Kartal

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
1 Nisan 2011
Şehir
İstanbul
Firma
SGS SUPERVİSE GÖZETME ETÜD KONTROL SERVİSLERİ A.Ş.
--------------------LÜTFEN OKUYUN ARKADAŞLAR----------------

Arkadaşlar yakın bi zaman önce teknik öğretmenlere 1 yıllık bir eğitimin ardından Mühendislik ünvanı verilmesi kararı alındı.Oysa o ünvanları hak eden asıl kişiler mühendislerdir.Şu an mühendis olmasına rağmen kamuda çalışıp ünvanını alamamış bir çok arkadaşımız var ve maalesef kurumlardaki bazı keyfi uygulamalardan dolayı bu arkadaşlarımız ya unvan değişikliği sınavına giremiyor veya kurumlar uygun kadro açmıyor.Bu durumu düzeltmek için TBMM Dilekçe komisyonuna bir dilekçe verdik.Sizlerden ricamız ünvanını almış almamış kamuda veya özelde çalışan tüm mühendis ve mimar arkadaşlardan ricamız TBMM Dilekçe komisyonuna
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
adresinden üye olarak konu kısmından "Unvan Değişikliği" yazıp dilekçemize ulaşarak imzalamanız.Bu konu sadece çalışan değil henüz öğrenci olan mühendis adayları içinde çok hayatidir.Neticede lisans mezunu olarak 4001 ile atanıp unvan almaya çalışan çok arkadaşımız olacak.O nedenle rica ediyoruz arkadaşlar çevrenizdeki tüm mühendis mimar arkadaşları onudan haberdar edip dilekçemizi imzalamanızı rica edeceğiz.Ayrıca sistemde aratırsanız teknik öğretmenlerin mühendislik ünvanı için verdikleri dilekçeleri görürsünüz.yüzlercesi imzalamış.o ünvanlar teknik öğretmenlerden önce mühendis olarak bizlerin arkadaşlar.

Arkadaşlar ben diğer başlığı da araştırdım adamlar gerçekten baya baya imza toplamışlar. Bence bu kadar olmamalı bu ünvanı almak..
 
pratikten kastım uygulama dersleriyle ilgili.mesela mühendislik fakültesinde 1 birim uygulama varken teknik eğitimde 100 birim yok.en azından elektronikte böyleydi.tabi yapı öğretmenliğindekiler tuğla falan örüyodu harç karıyodu ona bişey diyemem.
ama meslek lisesinde uygulama çok yoğun.
 
Üst