• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Musluk suyu arıtma sistemleri

mehmet.erim

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
15 Ağustos 2011
Firma
Yıldız Entegre A.Ş
Merhabalar ;
İhlas ,amway vb yerlerde satılan ve 1000 tl üzerindeki musluk suyu arıtma cihazları hakkında bilgi verebilecek varmı ?? Bu cihazları almak nekadar sağlıklı? nekadar doğru? Yardımcı olursanız sevinirim.
 
arkadaşlar tesisimizde yeraltı kaynağı bulunmaktadır ve çok büyük bir kaynak olmasından dolayı reverse osmosis sistemi kurarak 2500 microsiemens'ten 51 microsiemenslere iletkenlik değerlerini indirdik. reverse'in sonuna kokonat bazlı karbon ve UV koyarak içme suyu elde etmekteyiz. damacana sularından daha iyi parametrelere sahip ve daha lezzetli bir içim sunmaktadır. Reverse osmosisin faydası var fakat tek dezavantajı havanın soğumasıyla suyun derecesinin düşmesiyle üretim miktarının azalmasıdır. Eğer sistem kuracak olan var ise suyun soğumasını göz önünde bulundururak membran seçimi yapmasını tavsiye ediyorum.
 
buradan murat erdem bey, teşekkürler konuyu iyi anlatmis be biyolojik ve kimyasal aritma sekterüne 12 yılımı verdim sizler gibi uzun yazamicam sadece dipnot cevap. mutfak tezgah alti aritmalar hepsi iyi yada hepsi ayni filtre mi kimi 5 asamali kimi 7 asamali komik.en azindan bana göre hakan nizamoğullari nada teşekkürler konuyu şöyle toparliyorum. ph. ve tds dediğimiz olay var elle tasinan cep tipi kalimrasyon olmus cihazlar bunlar eden dim zaten 6 ayda bir filtre deýisiyor sebeke suyu tds 130 ken aritma yapildiğinda 7 ila 35 arasi geliyor ph sebeke suyu 4 ken aritma suyu 7.5 yapiyor sadecee burada ürünler eveet siradan bir sektör 1200 1500 1700 tl olanlar var tuzağa düsmeyin 650 nakit ben montaj yapiyorum sonucta herkesin bir tanidik aritmaci var her mahallede her apartmanda vs.mühendis arkadaslara saygilarimi iletirim aritma Istemi çok kolay idris kilik
 
Analiz sonucu veren olmamış....

Daha çok bilgi ve araştırma gerektiren, doğrudan sağlıkla ilgili, ÖNEMLİ bir konu.

içme suyu ev tipi membran verilerini bilmiyorum ama şişe su pazarı, 2016'da 5 Milyar TL olmuş....
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .

---
(Ergene Eylem Planı da 4 Milyar TL’ye Mal Olacakmış)
 
Üst