• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

NATO hattı patladı, Sapanca’ya akaryakıt sızdı

Murat Erdem

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
17 Aralık 2008
Sakarya'da NATO boru hattında meydana gelen patlama nedeniyle Sapanca Gölü'ne akaryakıt sızdı. TÜPRAŞ'tan Eskişehir'deki hava üssüne yakıt sağlayan NATO boru hattında patlama oldu.

slide.jpg

Patlamanın etkisiyle zarar gören borulardan sızan akaryakıt, Sarp Deresi'ne akmaya başladı.

Yetkililerin ihbarı üzerine Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) ekipleri, derenin Sapanca Gölü'ne aktığı noktada bariyer kurdu.

Bariyerlerde biriken akaryakıt vidanjörlerle çekilerek İZEYDAŞ'a gönderildi.

Bu arada, SASKİ'den yapılan yazılı açıklamada şunlar kaydedildi:

''Sapanca Gölü bu tür risklere açıktır. SASKİ olası risklere karşı hazırlıklıdır. Teknik ekipman ve uzmanların titiz çalışmaları sonucu yaşanan olumsuzluklar bertaraf edilmiştir. Bu tür olumsuzlukların yaşanma ihtimali öngörülerek tedbirler önceden almıştır. Bu tedbirlerin başında da gerekli teknik ekipmanların hazır bulundurulması gelmektedir. Teknik ekipmanlar olası bir kaza durumunda hemen müdahale edebilmek için gölün her iki yakasında hazır bekletilmektedir. Bu olumsuzlukların hızla bertaraf edilmiş olması sayesinde içme suyumuzda risk oluşmamıştır.''

Kaynak : AA
 
Aynı olay 2009 senesinde de yaşanmıştı. İnternetten haberi aratırsanız göreceksiniz. Görünen o ki önümüzdeki yıllarda da bu böyle devam edecek, klasik Türk Vurdumduymazlığı..
 
@Mahmut Cimşit

Arkadaşım bu bir kötüleme değil, bi öz eleştiridir. Önce bu ayrımı gör. Bu durumu sen iyiye yoruyorsan senin kendi insafına kalmış bi durum. Bu yazıda ben bir milleti kötüleme vs. göremedim, kaldı ki millet dediğimiz kavram içinde bende varım. Forum içinde eleştiri elbet olacak ama dozunu ve dilini ayarlamak zorundayız. Bu bir Forum Kuralı aynı zamanda da bir uyarıdır..
 
kusura bakmayın Murat Bey ama ben üslup konusunda bir yanlış yaptığımı düşünmüyorum. Ama siz böyle düşünüyorsanız uyarınız için teşekkür ederim.
 
Üst