• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Ne yapmalıydım?

Ercan Koca

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
16 Mart 2011
Firma
Karadeniz Holding
Arkadaşlar. Yeni mezunum. Yaklaşıkta 2 aydırda işsizim. Bazı yerlere tabiki görüşmeye gittim. Kimisi geri döndü kimisi ise geri dönmedi. Dönenler de malesef şehir dışındalar dı. Farketmezdi benim için şehir içi ya da dışı olması. Ama bana söylenen ücretleri söyliim size Asgari ücret , 750 ve 800 lira. Kalacak yeri yok. Yani herşey bana ait. Ne yapmalıydım ? Ve şunu da belirtmek isterim azda olsa aileme yardımcı olmam gerekiyor. Bunuda hesaba katarak cevaplarınızı bekliyorum. Sizde bu gülünç rakamlara çalışsamıydım. Yoksa iş aramaya devam mı edeyim. ??

Tabiki iş seçme lüksüm yok. Başlangıçta olamazda. Tecrübesizim, yeni mezunum. Ama aileme kesinlikle yardım etmem gerekiyor. Söyleyin lütfen iyi bir maaş alana kadar aileme yardım mı etmeyeyim. Yada başka alternatiflere mi yöneleyim.
 
yeni mezun olduğumda ilk işe şehir dışında başladım..herşey bana aitti, kalacak yer de yoktu. deneme ayağına maaş ve sigorta diye birşey bile yoktu. ikinci ay 500 tl ye sigortasız. 3. ay....... bu böyle devam etti bir kaç ay.. ama sonra düzeldi..
ercan bey fedakarlık olmadan birşeyler olmuyor.bütün alternatifleri değerlendirin derim ben size..
 
Inanin o kadar cok iyi biliyorum ki fedakarlik yapmam gerektigini ama malesef yapamiyorum. bulundugum sartlar buna izin vermiyo. boyle bos oturmamam gerektigini isimin pesinden kosmam gerektigini o kadar iyi biliyorum ki. ama elim kolum bagli. bu durumunda hic iyi olmadigini ve benim daha coooookkkk işsiz kalacagimi cok iyi biliyorum. elimden bir sey gelse keske.
 
Değerli Meslektaşım,

İş bulmanın ne kadar zor olduğunu ben de bilirim. Ben istediğim dalda işe girebilmek için aylarca uğraş verdim. Ama aylar boyunca da kendimi geliştirdim. Burada eski mesajlarımı ararsan görürsün ruh sağlığım etkilenmeye başlamıştı.

Ben ÇED konusunda çalışmayı istedim ve bütün iş aramalarımı bu yönde yaptım. Çalmadık telefon, kapı, girilmedik web sayfası, atılmadık e-mail bırakmadım. Tüm bunların hepsi okulda okurken kafama koyduğum amacı gerçekleştirebilmek içindi: Bu işin en iyisi olabilmek!

Çok imkansız hatta bir ütopya da olsa uğrunda çalışılması, emek verilmesi gerekli bir amaçtı benim için. Bir gün bu hedefe çok yaklaşacağım belki hiç yaklaşamayacağım. Ama bir amacım var. Senin de olsun arkadaşım. Hepimizin olsun.

Bir de; başarıya giden yollar her zaman dikenlidir, zorludur. Her yediğin acı yemeğin arkasından tatlı gelir. Vazgeçme arkadaşım. Düşük bir ücretle ben de başladım ama bir süre sonra arttı ücretim. Hepimiz zorlanıyoruz, çile çekiyoruz ama geldiğimiz, geleceğimiz yerler gerçekten iyi yerler. Ben buna inanıyorum bu yüzden de çalışıyorum.

Başarının yarısı çalışmaksa diğer yarısı da inanmaktır.
 
Arkadaşım öncelikle hayırlısı olmasını dilerim senin adına.
Sana şunu söyleyim, o maaşı teklif edenler biliyorlar ki o parayı kabul edecek başka eleman alabilir, onun rahatlığıyla teklif ediyor. Bu bir kısır döngü. Kimseye kabul etme o ücreti diyemezsin, çünkü ihtiyacı olan adam çalışmak zorunda.
Şunu göreceksin ama, çalışmaya başladıkça kişi tanıyorsun. Ve tanıdığın kişiler bu alandan olup seni tanıyorlar. Bu yüzden denir ki iş en iyi çalışırken aranır. Çalışmaya başladıktan sonra teklifler seni bulur, insanlar seni tanıdıkça sana " Gel, bizimle çalış" derler. Bu şekilde işe girme imkânı bir çok zaman oraya buraya özgeçmiş yollamaktan daha isabetli oluyor. Dolayısıyla şu an boş durup kesenden yemektense, çalışıp en azından kendinden yemek ve belki ailene az yardım etmek daha mantıklı.
Ben 2009 mezunuyum. Çok olmadı. Mezun olduğum sene bulunduğum yerin de sebebiyle burada iş bulamadım başta. Endüstriyel faaliyet çok yok. Şehir dışında konuştuğumda 800 teklif edildi ama durumu dar olan birisi için gerçekten zor, biliyorum. Ancak denemekten zarar gelmez. 2 ay çalışırsın, olmazsa bırakırsın.
 
ercan bey bu kadar umutsuz olmayın. bir çoğumuz aynı şeyleri yaşadık ben de dahil olmak üzere. en iyi iş, işteyken bulunuyor o yüzden tüm seçenekleri değerlendirin.bizim eleman arayışımız söz konusu zaten burda da yayınlandı. ben sizin adınıza elimden geleni yapmaya çalışacağım.
 
Ezgi Hanım size bana yardımcı olmaya çalışan herkese çok teşekkür ederim. Gerçekten hepinize minnettarlığımı sunuyorum..
 
Üst