• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Neden Çevre Mühendisi?

alifırat ka

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
13 Ağustos 2013
Merhaba arkadaşlar neden Çevre Mühendisliğini seçtiğimizi paylaşabilir miyiz? Kendimden başlıyorum, Mühendis olmak istiyordum, Mühendislikle ilgili ne varsa yazdım, Şansıma Çevre Mühendisliği geldi (not: 23. Tercihim)
 
Bende mühendislik istiyordum ve yazdım bir çok bölümü 23. sıradan Çevre mühendisliği geldi. İlk başlarda biraz küçümsüyordum bölümümü ama şimdi iyiki yazmışım ve bitiriyorum.
 
Bende Tuğçe hanımla aynı sebepten ötürü Çevre Mühendisliğine ek kontenjanlarda katıldım:). Ama iyi ki de bu bölümü seçmişim. Seçtiğimiz mesleğin diğer mesleklere göre çok üstün yanları var diye düşünüyorum.
 
Açıkcası benimde meslek secimiyle ilgili farklı düşüncelerim vardı ama çoğunluk gibi puanım yetmedi. Fakat hocamın sayesinde bilinçli bir tercih yaparak Çevre Mühendisliğine yerleştim. Pişman mıyım? Asla ... :hhhhhh: Her ne kadar mesleğime gereken değer verilmese de yine de ben işimi severek yapıyorum, yaptığım işten zevk alıyorum herşeyden önce;)
 
gördüğüm kadarıyla bir çok kişi "ben çevre mühendisi olmalıyım" diyerek çevre mühendisi olmalış. genelde öylesine gelmiş desenize:)
 
@Burak Dumlu

Harita mühendisi komşunuz doğru söylemiş geleceği parlak bir meslek ve hatta o parlak meslek de yaşanmakta şu anda. Bizim parlaklığını göremememiz parlak olmadığından veya birilerinin bizi, kendi kendimizi kandırmasından/kandırmamızdan değil, yukarıya bakmamız gerekirken aşağıdaki ayaklarımıza ve yere yere bakıp "hayat ne kadar çirkin" diyebilmemizdir. Oysa bir yukarı baksak, az çabalasak farkedeceğiz nasıl bir meslek olduğunu.

Ha bir de şu meslek kötü şu iyi karşılaştırmasını lütfen bırakalım artık. Hepimiz şu anda olmasını istediğimiz mesleğe geçsek başka meslekle kıyaslama yapacağımızı adımız gibi de iyi biliyoruz. Mutsuz olmamız bizim yüzümüzden.
 
Üst