• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Nitelikli çevre mühendisi

Nefize Yıldız

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
14 Haziran 2011
Yeni mezun olan çevre mühendislerini anlamış değilim. Deneyimli değiliz diye kimse işe almıyor diyorlar bizi işi öğretsinler diyorlar.
Yeni mezun alıyorsunuz yetiştirmeye çalışıyorsunuz. İş öğrenmeye emek harcamaya gelince kaçıyorlar. Ne bekliyorlar anlamıyorum. Hazır pişip önlerine gelmesini. İş yüklemesi yapınca kaçıyorlar.
Günümüz yeni mezunları hem korkak hemde tembel.
Birde beklentileri çok yüksek. 2-3 soru soruyorsunuz bu yönetmelikten haberin var mı, çevre danışmanlık hizmeti ne gibi.
Adamların haberi yok bir de karşınıza çıkıp ben herşeyi biliyorum diyorlar.
Yeni mezunlar sadece zaman kaybı, iş kaybı, başka birsey değil.
İşi öğrenmek gibi istekleri yok.

Önce kafalarını ve bakış açılarını değiştirmeleri lazım.
 
@Nefize Yıldız yıllar geçmiş düşüncelerde değişim var mı herkes merak içinde? Kişisel görüşüm hala aynı, çabalamayan tecrübeli tecrübesiz farketmez birlikte çalışmadım hiç. Olduysa da kısa süreli oldu.
 
Yanlış bir algı var sanırım. Yeni mezunları sevmeme söz konusu değil. Sonuçta bende üniversite den deneyimli çıkmadım.
Yeni mezunları yetiştirmek, onların gelişimlerinde rol oynamaktan, katma değer sağlamaktan çok mutluluk duyuyorum.
Yıllar öncesinde benim kastettiğim, çalışmaya çok azimli gelip size güven verenlerin iki gün sonra yarı yolda bırakması ile ilgiliydi. Çünkü siz o kişiye güvenerek diğer başvuruda bulunan kişileri reddediyorsunuz.
Tecrübeli veya tecrübesiz kişilerin ne iş yapacağına nasıl geleceğini şekillendireceğine iyi düşünüp karar vermesi gerektiğine inanıyorum.
Düşüncelerim o zamanda böyleydi, şimdide,,
 
Günaydın Nefize Hanım,

Bence yanlış bir algı yok, yanlış anlatım var. Siz karşınıza çıkan birkaç örnekten dolayı tüm yeni mezunları eleştirdiniz. Tabi ki düşüncelerinize saygımız var ancak kurduğunuz cümlelerden yukarıdaki anlamı çıkarmak çok zor.

 

Ekli dosyalar

  • 1557727521079.png
    1557727521079.png
    835 bayt · Görüntüleme: 44
@Fatih Koçak
Günaydın;

Anlatımda da sıkıntı olabilir haklısınız. Ama düşüncelerim hep yukarıda belirtildiği gibiydi. Aksi halde firmamıza her yıl işe alımlarda oyumu yeni mezunlar için kullanmazdım.
Konu sadece yeni mezunların veya deneyimli fark etmez ne iş yapacaklarına iyice düşünüp karar vermeleri.
Saygılarla..
 
Üst