• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Nüfus hesaplaması

mehmet_3501

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
28 Mart 2012
Firma
iş arıyor aşamasında
mrb sayın meslektaşlarım,
Evsel Atıksuların Arıtılmasında UZUN HAVALANDIRMALI AKTİF ÇAMUR SİSTEMİNİ tasarlamaya çalışıyorum. proje debisini belirlemek üzere öncelikle nüfusu İller Bankası Yöntemine göre hesapladım. Ve bulduğum minimum debiyi IZGARA tasarımında uyguladığımda;
Izgara Yaklaşım Hızı > 0,45 m/sn (olması gereken standart)

bulduğum VmiN değeri 0,45 ten küçük çıkıyor.
Buna göre debim küçük çıktı ne yapmalıyımki standart hızdan büyük olsun. şimdiden yorumlarınız bekliyorum .
 
@Kadir ÜNAL
hmin değerinin bulunması çok zor araya 2.dereceden birde üslü denklem olunca. başka bir örnektekini kabul ettim sorun yok. yorum için sağolun.
 
@Kadir ÜNAL
kadir bey; farklı kaynaklardan farklı hesaplamalarla karşılaşabilirsiniz. durum biraz karışık. benim kullandığım aşağıda paylaşıyorum.
 

Ekli dosyalar

  • Atıksu Arıtma Tesisi Tasarımı.docx
    216.1 KB · Görüntüleme: 33
ya arkadaşlar bunun üzerine birde excel üzerinde tasarımı yapmak çok zor. kaç gündür uğraşıyorum.
 
Üst