• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Nükleer tesisin iki metre yakınında balık tutulacak

Göksel Kurtuluş

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
25 Kasım 2009
Firma
Sağlık Kurumu
Mersin'e yapılacak Akkuyu Nükleer Santrali'nin 20 milyar dolar büyüklüğünde bir yatırım olduğunu belirten Çağlayan, santralin ne zaman tamamlanacağı konusunda ise net bir bilgisinin olamadığını kaydetti. Çağlayan, santral tamamlandığında, iki metre yakınında balık tutulacak kadar zararsız bir tesis olacağının altını da çizdi. Sekiz buçuk yıldır bu ülke için, Türk halkı için ellerinden gelenin en iyisini yaptıklarınıanlatan Çağlayan, ülkeye zarar verecek hiçbir projenin altına imza atmayacaklarını ifade etti.

Çağlayan, "Bugüne kadar enerjide hep dışarıya bağlı kaldık, Türkiye'de yapılacak iki nükleer santralle 185 milyar KW/saat elektrik enerjisi üretilecek. Doğalgaz ile bunu yapmanın maliyeti 4 milyar dolarken, nükleerle bu 320 milyon dolara mal edilebilecek. Yani 10 doğalgaz tesisi, 1 nükleer santrale eşit olacak" diye konuştu.
 
Cevap: Nükleer tesisin iki metre yakınında balık tutulacak

:) Sızıntı olsa kimseye haber vermeyeceğiz siz rahat rahat balık tutun diyor..
 
Cevap: Nükleer tesisin iki metre yakınında balık tutulacak

Temin edilecek enerji kısmı evet, sağlamlık konusu hayır.
 
Cevap: Nükleer tesisin iki metre yakınında balık tutulacak

Bu santrali, kullansak da kullanmasak da enerji alım garantisi karşılığında, Ruslar işletmeyecek miydi? Onlar dış sayılmıyor mu?
 
Cevap: Nükleer tesisin iki metre yakınında balık tutulacak

Yanlış söylemişler. İki metre yakında balık tutarken aslında denizden atlayan balıklar bizi tutacak olmasın?:))

Edit: Gerçi adamlar bu şekilde bilime de yatırım yapıyorlar. İleride ekoloji, zooloji, botanik, antropoloji dallarına "mutant" türü eklenecek:)))
 
Cevap: Nükleer tesisin iki metre yakınında balık tutulacak

sonunda radyasyonlu balığı yiyecek bakanı da bulduk. hayırlı olsun ama ben tatmin olamadım!
 
Cevap: Nükleer tesisin iki metre yakınında balık tutulacak

evet arkadaşlar haklısnız cevaplar pek tatmin edici değil ama biz çevrenin mühendisleri olarak yapılacak olan yatırımlara neden hep karşı çıkıyoruz?bizim görevimiz yapılacak olan yatırımın çevresel etkilerini en aza indirmek değil mi?bu ülkenin elektriğe ihtiyacı var ise elektrikte hes ten nükleer santralden termik santralden rüzgardan güneş enerjisinden elde edildiğine göre bizim bu projelere direk olarak karşı çıkmak yerine o projenin içerisinde bulunup etkilerini en aza indirmemiz daha güzrl olanı değilmidir?
 
Cevap: Nükleer tesisin iki metre yakınında balık tutulacak

bizler mühendis olduğumuza göre bilimin ve teknolojinin yanındayız. diğer arkadaşlarım ne düşünüyor bilemiyorum ama kendi fikrim; ben nükleer enerjiye karşı değilim ben Türkiye'deki nükleer enerjiye karşıyım. ama bu demek değildir ki yıllar sonra teknolojiyi %100 kullanacağımız bir dönemde nükleere de karşı değilim. ben yakın bir zamanda Türkiye'de kurulacak nükleere karşıyım. nedenine gelince sorumluluk bilincimiz tam olarak gelişmiş bir ülke değiliz. bu açık ara belli oluyor. bahsettiğimiz ülkelerden biri rusya biri japonya teknolojinin ve bilimin alası onlarda

bir çok üründe üretimde teknolojide dışa bağımlıyken güvenlik tedbiri derken anladığımız olay; evimizi hırsızlara karşı korumak için alarm taktırmak yerine koridorun ışığını açık bırakmak diye algılıyorsak, yine aynı şekilde kapının önündeki ayakkabıları içeri girmiş gibi çevirip bırakmaksa, soruyorum biz koskoca nükleer enerjiyi nasıl koruyacağız? ışıklarını mı açık tutacağız? Ya da bir kac güvenlik görevlisiyle mi sağlayacağız? Peki ya koruyamazsak ne olacak ? hesabını nasıl vereceğiz? Hükümet istifa mı edecek bakanlar istifa mı edecek ilgili müdürler istifa mı edecek etsin ne olacak ki her şey çözülecek mi? Hayır. Elbetteki faydası olacak enerji bakımından ama ya zararı bizden götürecekleri… iç savaş çıkar valla organizasyon sıfır bir deprem bölgesiyiz. Geçmişte yaşadığımız depremde elimiz ayağımıza dolaştı. Ortada bir o tarafa bir bu tarafa koşturduk. Ne yapacağımızı şaşırdık peki böyle olası bir depremde ne olacak ? bence Türkiye nükleere hazır değil öyle bir altyapımız yok demişsiniz ki projenin içinde yer alıp tehlikeyi en aza indirelim. Çok güzel söylüyorsunuz ama hepimiz farkındayız. bir çok üretim tesislerimizde torpille iş bulup işin ehli olmayan insanlar iş yapmaya çalışıyor. Bu yüzden birçok mühendisimiz işsiz. Siz oraya işe gireceğinizi mi düşünüyorsunuz? Yabancı bir şirket yapacak tesisi mutlaka kendi personeli gelecek. Ayrıca komşu ülkelerinde savaş devam eden bir ülke hiçbir zaman güvende değildir. Birçok yer altı kaynaklarımız yabancılarda. Nükleer santrale gelene kadar yapılması gereken o kadar çok iş var ki her şeye el attık şunu yapalım bunu yapalım diye hepsi de yarım yamalak. Biz bu tesisi kime yaptıracağız kaça mal olacak gelirimiz ne ki bu giderleri karşılayacağız. Adamlar bedavaya tesis kurmayacaklar. Dış borçlara her geçen gün bir yenisi eklenecek.
 
Cevap: Nükleer tesisin iki metre yakınında balık tutulacak

Nükleer santralle evdeki tüpü aynı kefeye koyan düşünce tarzı beni korkutuyor. Balık tutmaya gittiğimizde piknik tüpününede yanımıza alırız artık.
 
Cevap: LPG tüpü ile nükleer enerji kıyaslaması :)

Enteresan yorumlar geliyor, konu ve bakış açıları hoşuma gitti :)

Hatırlarsınız! Ankara Ostim LPG tüpü patlamalarının üstünden çok geçmedi.. Pek çok insan göz göre göre hayatını kaybetti. Basit bir Lpg tüpünün kontrolüne bile sahip çıkamazken, en gelişmiş teknolojiye ihtiyaç duyulan nükleer enerji santralini doğru düzgün yapıp işletebileceğimizden emin değilim. Nükleer enerji hata kabul etmez. Biz hatalardan bile ders çıkaramayan bir millet değil miyiz? Atomla-çekirdeğiyle falan bir alıp veremediğim yok :p Ama mis gibi yenilenebilir enerji kaynaklarımız var. Onlara yatırım yapıp geliştirsek olmaz mı? :eek:
 
Üst