• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Obama'ya söyle: shell'in kuzey kutbu'nda petrol arama izinleri iptal edilsin!

CMNet Okuru

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
23 Eylül 2015
Shell, önümüzdeki yaz Kuzey Buz Denizi’nde, Alaska açıklarındaki berrak sularda petrol aramaya hazırlanıyor, fakat dev petrol şirketi daha güneydeki sularda bile kullandığı ekipmanların güvenliğini sağlamaktan aciz. Son olarak bir kış fırtınası sonucunda petrol platformlarından biri Alaska açıklarında kontrolden çıkınca Shell’in son dönemdeki fiyaskolarına bir yenisi daha eklendi.

kulluk-aground.jpg © ABD Sahil Güvenlik
Shell’in platformu Kuzey Buz Denizi’nden römorklar aracılığıyla çekilirken meydana gelen şiddetli fırtına çekme halatının kopmasına yol açtı. Sayısız kurtarma denemesinden sonra durum iyice tehlikeli bir hal aldı ve şirket platformun sürüklenmesine engel olamadı. Platform Kodiak Adası yakınlarında karaya oturdu. Shell ancak şu sıralarda, karaya oturmasından altı gün sonra platformu tekrar yüzdürmeyi başardı ve zararın ne boyutta olduğunu henüz kimse bilmiyor.
Bütün bu olanlara rağmen Shell, 2013’de Kuzey Kutbu’nda petrol aramakta ısrarlı ve bugünlerde şirkete bu fırsatın verilip verilmeyeceği tartışılıyor. Shell’in Kuzey Kutbu’nda bu yıl ve sonrasında yapmak istediği petrol aramalarını durdurmak için hala şansımız var.
Hemen harekete geç ve Kuzey Kutbu’nu korumak için kampanyamıza katıl. ABD Başkanı Obama’dan Kuzey Kutbu’nda petrol aramalarını durdurmasını ve Shell’in arama izinlerini iptal etmesini iste.

Kuzey Kutbu'nda Shell'e güvenmemek için 8 neden

1. Shell’in herhangi bir petrol sızıntısının temizleme maliyeti hakkında en ufak bir fikri yok

2012 Mart ayında Birleşik Krallık Meclis Çevresel Denetleme Komitesi’nin sorularına cevaben Shell’in Kuzey Buz Denizi acil tepki şefi Peter Velez, Shell’in bölgede olabilecek herhangi bir sızıntı temizleme operasyonunun maliyetlerini hesaplamadığını kabul etti.
2. Shell’in mavnası, Arctic Challenger, ABD hükümeti tarafından yeterince güvenli bulunmadı


3. ABD Sahil Güvenliği Shell’in sızıntı durumunda kullanacağı petrol çözücüleri “güvenilir bulmuyor”


4. Shell’in sondaj gemisi “sert bir meltemde” karaya oturdu


5. Shell’in sondaj gemisi alev aldı


6. Shell’in sondaj kapağı güvenlik sistemi testlerde “teneke kutu gibi ezildi”


7. Shell’in Alaska Başkan Yardımcısı itiraf etti: “sızıntılar olacak”


8. Shell’in Kuzey Kutbu petrol platformu kayalara çarptı
 
Kuzey Kutbu'nda Shell'e güvenmemek için 8 neden

Arkadaşlar ben bu başlığa karşıyım. '' Kuzey Buz Denizi’nde, Alaska açıklarındaki berrak sularda'' kelimesi bence vurgulanması gerekli. En azından ben koyu yazılan yazıdan Shell yada başka bir firma uygun olduğunda yazılan maddeleri yaptığında tırnak içerisindeki noktada işlem yapabileceği anlamına mı geliyor...???

Yani berrak suları mahvetmesi normalde. bu tedbirleri almaması mı anormal. Yapmayın arkadaşlar. Eğer çevreciliği benimsemek istiyorsak kim ne olursa olsun isterse %100 lük tedbir alsın umrumuzda olmaması. Bu yerküredeki bırakın büyük faaliyetleri en küçük planktona bile zarar vermemelerini düşünmeliyiz... En azından ben böyle düşünüyorum...
 
Üst