• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Oda seçim sonuçları

Fatih Özcan

Site Kurucusu
Katılım
7 Aralık 2008
Şehir
Yurt Dışı
Firma
ABL Group
Arkadaşlar oda seçim sonuçlarını bu başlık altında paylaşmaya devam edeceğiz.

Ankara Şube Seçimleri
Ankara Şubeye bağlı 22 ilden toplam 496 adet üye oy kullanmıştır. Genel merkez delegasyonunun belirlendiği oy dağılımı şu şekilde olmuştur;
Seçime pembe liste ile katılan Genç Çevre Mühendisleri 235 oy, mavi liste ile katılan Toplumcu Çevre Mühendisleri 161 oy ve beyaz liste ile katılan Aktif Çevre Mühendisleri ise 67 oy almıştır. Seçim sonucunda, Genç Çevre Mühendisleri grubu, genel merkez delegasyonunu almıştır.
 
secim sistemi değişmeli bu sekilde bir krallık gibi yonetiM var demokrasi yok! burası STK ideada demokratik ve dogrudan secimler olmaz ise Sisteme inanç olmaz destekçi olmaz yarın hükumet odaları biryere bağlar olur biter! Bunedenle çıkarları bir kenara bırakıp yeni yönetimin TMMOB secim sistemi için degisiklik teklif etmesini rahatsızlıkları dile getirmesini bekliyorum!
 
hükümet odaları bir yerlere bağlıyor zaten. çmo istanbul şubesinin son bülteni elime yeni geçti. hükümetin khk'ler ile arttırdığı kontrol gücünden bahsediliyor tam da bu bültende.dehşetle okudum. tmmob seçimlerindeki demokratik iklim şartlarından daha fazla dile getirilmesi gereken bir şey var ise o da hükümetin "yaptım oldu" tavrı ile mesleğimizi türkiye şartlarında işlemez hale getirmesidir.bakın "oda eleştiriye kapalıdır" demiyorum, "oda bu haliyle mevcutta tek ifade alanımızdır" diyorum. buna göre davranmak menfaatimizedir diyorum. bu arada "hükümet bize böyle bağlar, hükümet bizi şöyle etkisizleştirir" diyerek meslektaşların umutlarını kırmaya, dirençlerini zayıflatmaya yarayacak "eleştiri"lerdense meslektaş dayanışmasını ve istisnasız aynı gemide olduğumuz anlayışını benimsemeye-benimsetmeye çalışmak çok çok daha yapıcı olacaktır diye düşünmekteyim ben. hani umarım iyi ifade edebilmişimdir şu dar zamanda, iki paragrafla..
 
ifade gayet açıklayıcı ve net bunden yana sıkıntı yok, değindiğiniz noktalarda doğru fakat tekrarlıyorum, secim sistemi yanlış ve gercek üyeleri temsil etmiyor, odalar ne yazılı gözlemlediğim kadarı ile bir kartel olmuş hükumet de bunu bahane olarak kullana bilir, peki bu kapsamda bu khk'lara neden kimse ses çıkarmıyor, nedeni ise hükumet ve devletin müdahil olması kimin neyin temsilcisi yada gölgesi olduğunu bilmediğimiz saçma sapan grupların egemenliğinde bir TMMOB dan iyidir, sunu açıkça belirtenlerimi TMMOB ve cmo kesinlik benim görüşlerimi, mesleki ideallerimi temsil etmiyor ve ne yazılı büyük cogunlugu temsil etmiyor, biz kendi icimizde demokrasiyi işletmez durumda iken demokratik seçimle iktidara gelmiş bir hükumeti de eleştirmemiz mantıksızlık yaptıgı kesinlikle yanlış böle bisi olmaz ama daha büyük problem bizlerde ve dolaşsın ile cmo ve dolayısı ile TMMOB da var diye düşünüyorum! bunlar kişisel fikrim kimse katılmak zorunda d eğil ama insan olarak ben böyle hissediyorum,
sevgi ve saygilarimla.
 
ÇMO istanbul seçimleri sonuçlandı: 2 grubun katılımıyla demokrasi şölenine dönüşen seçimin sonuçları şöyledir.

meslekte birlik çevre müh.: 194
toplumcu çevre müh.:390

seçimlerde gelip , oy kullanan, katılım gösteren siz değerli çevre mühendisi arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz. yeni yönetime yeni dönemdeki görevlerinde başarılar diliyoruz.
Meslekte Birlik ÇMO İstanbul Şubesi Yönetim Kurulu
 
600'e yakın katılım sağlayan tüm üyelere teşekkürler, bu katılımcılığın daimi olmasını dilerim... Sadece seçimlerde değil herzaman ÇMO'ya katılım sağlayalım...
 
oy kullanmadım, ODA ne zaman sadece para istemek için aramaktan vazgeçer işte o zaman oy kullanırım, odaya destek olurum. umarım yeni yönetim farklı bişeyler sunar
 
Genel merkezi kazanmak için Ankara delegesini kazanmak önemli...Adana ve Düzce temsilcilikleri Ankarada oy kullandı. Mersin ve Antalya temsilcilikleri 25-26 şubatta delegelerini seçecekler.
 
Üst