• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Oda yönetim kurulumuz Çevre ve Şehircilik bakanliği ziyaretlerine başladi

Erdem Akgül

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
23 Şubat 2009
Firma
TARSUS BELEDİYESİ
Oda Yönetim Kurulumuz, mesleğimize, üyelerimizin sorunlarına ve çevre sorunlarına dair Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile görüşmelerine başladı. Bu kapsamda, Müsteşar Yardımcısı Mücahit DEMİRTAŞ‘ı ziyaret edildi.



Görüşmede, çevre mevzuatındaki değişiklikler ve çevre görevlisi, çevre danışmanlık firmaları ile ilgili sorunlar dile getirildi. Öte yandan, çevre alanında ki en önemli meslek grubunun çevre mühendisleri olduğu vurgulanarak, çevre sorunlarının çözümü ve mevzuatın uygulanması sürecinde, çevre mühendislerinin istihdam alanlarının genişletilmesi gerektiği ve kamuda gerek merkez gerekse taşra teşkilatlarında çevre mühendislerinin istihdamının arttırılmasının önemi belirtildi. Çevre ve Orman Bakanlığı döneminde Bakanlıkta çok sayıda çevre mühendisinin istihdam edileceğine dair verilen sözler hatırlatıldı. 9. Ulusal Çevre Mühendisliği Kongresi ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı‘nda görev yapan çevre mühendislerinin sorunlarının da dile getirildiği görüşmeye Oda Yönetim Kurulu Başkanı Murat TAŞDEMİR, Oda Yönetim Kurulu II. Başkanı Baran BOZOĞLU, Oda Genel Sekreteri Hasan Şevki ÇİFÇİ ve Oda Yönetim Kurulu Üyesi Mert GÜVENÇ katıldı.



Mevzuata dair ortak toplantıların yapılması ve çevre politikası konusunda görüşmelerin devam etmesi yönünde belirtilen temenniler ile toplantı sonlandı.



Oda Yönetim Kurulumuz yeni kurulan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ziyaretlerine devam edecektir.



TMMOB ÇEVRE MÜHENDİSLERİ ODASI YÖNETİM KURULU
 
Üst