• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Ödev

Büşra Mülayim

İzmir İl Temsilcisi
Etkinlik Grubu
Katılım
14 Ağustos 2010
Şehir
İzmir
Firma
İzmir Demir Çelik San. A.Ş.
Merhaba arkadaşlar... Hoca bu hafta bize bi ödev verdi:
---Arazide sertlik tayini yapabilecek şekilde bir analiz seti hazırlama---
ödev konusu bu titrasyon yapılacak kaba örneğin 5 ml numune alınır 20 ml enjektör ,enjektörde kullanacağımız titrant konsantrasyonu.plastik kaşık,piset vs söyledi hoca..bunun 1 ml sinde renk döndüğünde toplam litre başına düşen konsantrasyonu bulmamızı istedi yazılı ve şekille.. fikri olan var mı ?
 
Bu sayfanın Türkçesi yok mu ? ya da daha farklı bi sayfa ? Teşekkür ederim
 
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .


şurada anlatılandan birkaç birşey çıkar sanırım. satışı yapılan ticari test kitleri bunlar gibi basit şeyler. enjektör de yok bir damla bir derece sertlik diye kabul ediliyor, bir göz damlası şişesi gibi şişeden damlatıyorsun. işin hesap kitap kısmı için:

Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .


bununla harmanlayınca tamamdır.

(hassas sonuç için insülin şırıngası tercih edilebilir, insan akvaryum forumlarından ne çok şey öğreniyor :))
 
Burda deney yazıyor ben bunu sormuyorum bunu hazırladım zaten :) Hocanın istediği analiz seti böyle değil
 
şimdi ukalalık yapmak istemem ama o deney dediğin zaten aslen tayin metodu. sana göre şu an için "deney" ama öğrenciliğin bittiğinde belki sıkça yapman gereken bir "tayin" olacak.

arazide kullanacağın kit yani hocanın senden istediği ödeve gelince.. en başından beri ne demek istediğini anlamıştım. o sebepten türkçe kaynak istediğinde öncelikle
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
bu linki verdim zira senden istenen bu. daha karmaşık bir şey mi bekliyorsun bilmiyorum ama senden istenenin videolu hali de şu:
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .

karmaşık bir şey yok. çantada/cepte taşınan titrasyon seti. kaç damla kaç sertliğe denk düşüyor yazman yeterli. damlayla uğraşmayalım dersen sete bir şırınga eklersin olur biter. değişik bir şey yapmak istiyorsan mesela "geniş hata payıyla sonuç bulsam olur" dersen titrasyon sarf malzemesinin derişimini arttırabilirsin ya da daha hassas sonuç için seyreltebilirsin (saf suyla tabii).

bir de şu an bol vaktim olduğundan farklı bir konuya değinmek istiyorum. tekrar ukalalık moduna geçiyorum. bu forumda naçizane mesleki bilgimle bir şeyler yazarken bazen hakkında bir fikrim olmadığı halde cevaplanmamış konulara atlarım, güvenilir bilgi vermeye dikkat ederek yüzeysel de olsa, kesin sonuca ulaştıramayacak kadar basit de olsa bazı yorumlar yaparım. eminim biri benim cahilliğime rağmen yazmaya çabalamama tahammül edemeyip/merhamete gelip yeterli bir cevap yazacaktır. hem bu sırada ilgi duyduğum konular da güncel kalır, daha çok site mensubuna ulaşır.
eğer kimse yazmazsa sorgulamaya çalışan ama sonuçta cahilce yorumlara devam etmekten kaçınmam :). bu forumu manipüle etmekten hoşlanıyorum.

bu forumda özellikle bazı bilgilerin kolay ulaşılır halde bulunması gerekiyor çünkü bu forumun bu tür bir kaynak haline gelmesi hatta belli konularda uzmanlaşmış mühendislerin irtibata geçebileceği bir ortam haline gelmesi hepimizin menfaatine. bir gün bu forumun evrilerek dönüşmesi gereken hale örnek olarak şu yabancı siteleri gösterebilirim:
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .

Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .


bu tür forumlara dönüşebilmek için, senin sorduğun benzeri soruları ileride "biri daha ihtiyaç duyarsa faydalanır" diye biraz fazladan kapsamlı anlatmakta bir sakınca yok bence.

son olarak ukalalıkta beşinci vitese geçiyorum. bir daha sefere forumda bir soru sormak istiyorsan başlıkta mesela "ödev" yazmak yerine "arazide sertlik tayini" gibi daha ilgi çekici ve detaylı bir konu başlığı aç. hem bilenlerin ilgisini daha kolay çeker (algıda seçicilik) hem de ileride senden başka birisinin daha işine yarayacak olursa o kişinin konuyu forumda bulmasını kolaylaştırır.
 
Üst