• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Oecd raporundaki çarpıcı gerçekler.

serhanmaden

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
13 Mart 2011
Şehir
İstanbul
Firma
SADAM
Çok fazla birşey söylemeye gerek yok sanırım. bu verilerde vahşi depolama eklenmemiştir.

Ne yapmak gerek bu tablo karşısında.. Çevre yöneticileri bir düşünmesi lazım. Yerel olarak verilen rakamlar ile bu rakamlar arasında uçurum var ve kimse çıkıp açıklama da yapmıyor..

Forbes de haber oluyor illaki önlerine geliyordur bu rakamlar.. ama bir açıklama yok ..

Forbes teki haber:
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .


Raporun tamamı bu linkten ulaşabilirsiniz :
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
 

Ekli dosyalar

  • Screenshot 2017-08-23 15.28.08.png
    Screenshot 2017-08-23 15.28.08.png
    111.1 KB · Görüntüleme: 28
Merhaba ,
Bizde olan şey atıkları köstebek gibi kazmak.
Halbuki bu atıklar alternatif hammadde olarak da değerlendirilebilir, kaynakta ayrı toplama ile ilgili davranış modelleri incelenerek çözümler sunulabilir.
Bizdeki usül olmuşla ölmüşe çare aramak, ki bu durumda insanların aklına landfillingden başka bir şey getirmiyor maalesef :(
 
açıkçası düzenli depolama bir nebze kötünün iyisi oluyor. vahşi depolamadansa buna da şükür diyoruz. Atıkların Düzenli Depolanmasına Dair Yönetmelik kapsamında zorunlu tutulan Ön İşlem üniteleri (Mekanik ayırma, kompost, fermentasyon, biyometanizasyon vb.) bu grafiği olumlu yönde değiştireceğini düşünüyorum. Tabi layıkıyla yaparsak...
 
Yerel veriler de takip edilmeli. Türkiye'de geri dönüşüm oranlarını yayınlanan ambalaj bültenlerinden inceleyebilirsiniz. Yanılmıyorsam OECD raporunda geçen %1'lik oran TÜİK verileriyle ilgili bir sebepten kaynaklanıyor.
Öte yandan Yeni Zelanda'nın da meselâ %0 geri dönüşüm yaptığını düşünmek ne kadar doğru ?
 
@WalkMan

bende rakamlarda bir sıkıntı olabileceğini düşünüyorum. yazımda da belirttiğim gibi kimse çıkıp bu böyle değil arkadaş demiyor. Bu raporu tüm dünya görüyor. Ayrıca ambalaj bültenlerindeki rakamlar bu rakamlardan da fena.. örneğin kompozit süt kutusu geri dönüşüm rakamlarına bakın %130 gibi rakamlar vermişlerki bu atığın mali bir değeri yokken bu kadar toplanması imkansız. ambalaj bültenindeki veriler piyasaya süren beyanı ve toplama ayırma tesisi beyanına göre hazırlanmış olmasından kaynaklı olarak referans alınabilecek bir rapor olarak görmüyorum.. Sektörü bilenler ne demek isteğimi anlamıştır.
 
Üst