• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

MS Office Office 2003/2007 Excel Yardım Bölümü

Aykut Özcan

Yönetim Grubu
Katılım
1 Ocak 2009
Şehir
İstanbul
Firma
İstanbul Dünya Ticaret Merkezi (Word Trade Center Istanbul)
Arkadaşlar,
Microsoft Office 2003 ve 2007 Exel Uygulamasında sormak istediklerinze en kısa sürede yanıt vermeye çalışacağım.

NOT : Teşekkür etmek için sadece Teşekkür butonunu kullanınız.
 
Burda sana makronun ne olduğundan bahsetmeyeceğim. Bunu sorduğuna göre belli ki en azından ne olduğu hakkında belli bir fikre sahipsin. Excel makrolarıyla basic dili aynıdır. Her ikiside VB dilini kullanır. Sonuç olara 2 side Microsoftun ürünü. Eger birazcık Visual basic ile uğraştıysan hiç zorlanmadan kullanışlı makrolar yazabilirsin. Aşağıda başlangıç düzeyinde makro hazırlamaya yönelik not bulacaksın. Umarım işine yarar.

İYİ ÇALIŞMALAR
 

Ekli dosyalar

  • Excel_Macro.zip
    45.4 KB · Görüntüleme: 238
Araç sınıflarını saydırma

merhaba ben belli tarihlerde yapılan araç sayımlarını sınıflandırmak istiyorum sınıflandırırkende saatlik olarak sınıflandırma yapılacak örneğin saat 1 ile 2 arasında geçen araçların 4 sınıf halinde sayımı yapılacak..sayfanın sağ tarafındaki tablolar şekilde elde etmek istiyorum.yardımcı olursanız çok sevinirim...
bu arada örnek dosyayı ben ekleyemedim buraya.linki aşağıda veriyorum
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .

şimdiden çok teşekkür ediyorum.
 
Slm,

Öncelikle makro ile hiç bir şey bilmiyorum ne yazikki! Sormak istediğim şeyin makro olup olmadığı hakkında da bilgim yok.
Sorum şu.

Excel de formül yazıyorum ve sayfada da örneğin havalandırma havuzu olsun. Ben değer atadıkça o şeklin boyutlarının değişmesini istiyorum.

Bunu nasıl yapabilirim uzun ve karışıksa belirtmeniz yeterli zaman kaybetmeyelim :) Teşekkürler.
 
excelde 1/1000 yazamıyorum sağ tıklayıp hücre biçimlendirmeden de oynamalar yapıyorum ama olmuyor yardım eder misiniz??
 
tamm atıyorum bu dosyada kanal eğimi sutununda 3 tane sıfır olan yerlere 1/1000 yazılcak ama yapamıyorum:/
 

Ekli dosyalar

  • ATIKSU EXCEL yeni sene.xlsx
    49.3 KB · Görüntüleme: 105
Her sayfaya ayrı ayrı tablo başlığı yapmak istemiyorum. Excelde bunu nasıl yapabilirim. Tek bir tablo başlığı yapıp, print alırken her sayfaya çıkacak şekilde nasıl ayarlarım.
 
Üst