• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Öğrenci bilgilendirme

onursahin

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
14 Aralık 2015
Firma
yok
Merhabalar... Öncelikle ben Kocaeli Üniversitesi Çevre Mühendisliği bölümü 1.sınıf öğrencisiyim. Bu konu başlığı altında da sizlerden "başarılı bir mühendis olmak" için şimdiden yapmam gerekenleri ya da hangi yolu izlemem gerektiği konusunda yardımcı olmanızı ve sizin TECRÜBELERinizi öğrenmek istiyorum. Bu konuda önerilerinizi ve yardımlarınızı bekliyorum. Yardımcı olursanız çok minnettar kalacağım... Şimdiden Teşekkürler...
 
@Evrem Yeşil
Çok teşekkür ederim ama benim niyetim üniversitedeyken yapmamız gerekenler hususundaydı. yaptığım aramalarda buna ilişkin bir şey bulamamıştım. Sadece son sınıflara verilen bilgiler vardı. ama dediğim gibi yine de teşekkür ederim :)
 
onur_24 bey bakın size hayatınızın tavsiyesi: Okulu ortalamayı dersleri salla gitsin, yani salla dediğim 4 senede 2 ortalama ile mezun ol yeter zaten derslerde anlatılanları ve diplomanı değil 3 günde verilen eğitimi ve çevre görevlisi belgesini kullanacaksın. Hemen en yakın kpss dershanesine git 4 yıl boyunca kayıt ol ( hem ucuza gelır :) ) ve 4 sene boyunca sağlam hazırlan kpss ye mezun olur olmaz atanmaya bak otur il müdürlüğünde koltuğuna bak keyfine...
 
Ortalamanızı olabildiğince yüksek tutup çift anadal programından faydalanabilirsiniz. Bu zamanda mesleğe verilen önemin farkında olduğunuzu varsayarsak çift Diploma en azından geleceğinizi şekillendirmede bir nebze olsun rahatlık sağlar.

Ayrıca eğitiminiz süresince "amannn okul nasıl olsa. Geçseö yeter" gibi değil "bunların tamamı çevre ve insan geleceği için öğrenilmesi gereken şeylerdir" diye düşünüp o şekilde derslere bakarsanız daha kolay bir eğitim hayatı geçirebilirsiniz.

Son olarak Türkiye ve dünyada mesleğin gelişmelerini ve yeni teknolojileri mutlaka takip edin derim nacizane...

Kolay ve başarılı bir eğitim hayatı dilerim.
 
@tuubabdullah
Size de çok teşekkür ederim söylediklerinizi kesinlikle dikkate alıcam :)

@Süheyla Duran
Bende çevre ve insan geleceği diye düşündüğüm için şimdiden çok fazla araştırma yapıyorum. Verdiğiniz bilgiler için de çok teşekkür ederim ufkumu genişletmeme yardımcı oldunuz sağolun:)
 
@Yasemin Uzuner
Bende bu konu üzerine düşüyorum ve şu anda İngilizce makale çevirileri yapmaya çalışıyorum.Eğer sizin de bildiğiniz İngilizce makaleler varsa söylerseniz çok mutlu olurum. Son olarak staj için yapmam gerekenler hakkında bir fikriniz var mı?
 
Staj ile ilgili olarak bir ÇED firması, Danışmanlık firmaları ve tesis tasarımı yapan firmalarda görev alırsanız, hem her şeyin tozpembe olmadığını görür, hem de büyük bir tecrübe ve çalışma disiplini kazanabilirsiniz. Devlet Dairelerinde zaman öldüreceğinize özel sektörün tozunu yutmanız taraftarıyım :)
 
@onur_24 Makale bakayım yardımcı olmaya çalışayım. staj konusunda da ben TÜPRAŞ ve TÜBİTAK ta laboratuvar ve arıtma tesisi stajı yaptım. Eğer bir şeyler öğrenmek istiyorsan yalandan değil de işi öğretebilecek bir yerde staj yapmalısın. Çevre danışmanlık firmaları da iyi bir staj yeri olabilir.

Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
bu adresi takip etmeni ve eğer bulabilirsen (hocalarında olabilir) EPA standartlarını çevirmeni tavsiye ederim. Tübitak stajı yaparken bize EPA standartları verilmişti çevirmemiz için.
 
@Rıfat Yıldırım

Bu konuda kafamda soru işaretleri vardı bunlara cevap oldunuz, verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim :)

@Yasemin Uzuner

Şu anda okulun laboratuvarlarında hocaların yapmış olduğu TÜBİTAK deneylerine yardımcı olmaktayım, hem bu sayede laboratuvar deneyimim olur diye düşündüm. Bu konuda yardımcı olabilecek makaleler de varsa onları da öğrenmek ve okumak isterim. Son olarak göstermiş olduğunuz ilgiden dolayı ayrıca teşekkür ederim :)
 
Üst