• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Oksijenmetre havuzun ne kadar içinde olmalı?

süleyman Ö.

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
12 Kasım 2020
Şehir
Amasya
Firma
çalışıyor
Arıtmaya oksijenmetre takıldı. Oksijenmetre henüz blowerlarla iletişimli değil. Şuan bana yanlış gösteriyormuş gibi geliyor. Sorum şu, oksijenmetre takılırken kriterler neler olmalı? Havuzun ne kadar içinde olmalı?
 
Eğer blower varsa oksijen ölçer havuzun üstünde, jet aeratör varsa havuzun 3/4 ya da 2/4 kadar derininde olması mantıklıdır.

Sizde blower olduğu için su yüzeyinden 15-30 cm aşağıda ölçebilirsiniz oksijeni. Şu an kaç ölçüyor ki?

Ayrıca oksijen ölçer difüzörlerin dizili olduğu sıranın hemen bitişine konması daha mantıklıdır. Yani oksijen ölçerin altında difüzör olmamalıdır.
 
Are you talking about O3 probe or ORP? if O3 probe for CO3 in water, it is at the water outlet of ozone & water mixing tank, if you mean ORP, there is no fixed requirement for the installation position in the pool
 
Üst